Obavijesti

News

Komentari 37

Grbin će sve koji se usprotive izbacivanju četvorke iz kluba na kraju izbaciti i iz stranke!

Grbin će sve koji se usprotive izbacivanju četvorke iz kluba na kraju izbaciti i iz stranke!

Predsjedništvo SDP-a na online sjednici raspravljalo je o stanju u saborskom klubu te kako razriješiti krizu nastalu zbog četvero saborskih zastupnika koji su izbačeni iz stranke, ali za koje dio kolega želi da ostanu

VIDEO

Predsjedništvo SDP-a na online sjednici kasno poslijepodne raspravljalo je o stanju u saborskom klubu te kako razriješiti krizu nastalu zbog četvero saborskih zastupnika koji su izbačeni iz stranke, ali za koje dio kolega želi da ostanu dio kluba.

Većina članova predsjedništva usvojila je zaključak prema kojem će predsjednik stranke Peđa Grbin još jednom razgovarati s potpisnicima zahtjeva da Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić te Marina Opačak Bilić ostanu članovi kluba. U tom razgovoru Grbin bi ih trebao suočiti s činjenicom da je predsjedništvo donijelo preporuku da se izbačene članove iz stranke ne može zadržati u klubu.

Grbin prekinuo sjednicu Kluba, propalo glasanje o 'četvorki'
Grbin prekinuo sjednicu Kluba, propalo glasanje o 'četvorki'

Tko je spreman poštovati tu odluku, ostaje, a tko nije, izbacit će se iz stranke. Za ovakav zaključak glasovalo je 12 članova predsjedništva SDP-a, dvoje ih je bilo protiv te jedan suzdržan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, na sjednici saborskog kluba koja se održala u utorak Grbinovi oponenti došli su s 18 potpisa zastupnika koji su tražili da se izbačene zastupnike zadrži u klubu. No, propustili su na početku sjednice zatražiti da se glasovanje o tome uvesti na dnevni red sjednice pa se nakon rasprave o tome nije glasalo, nego je prebačeno za sljedeću sjednicu. Sam predsjednik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je najavio kako je pred strankom kratko vrijeme u kojem moraju razriješiti ovu situaciju, jer je ona za ozbiljnu stranku neodrživa.

Nakon sjednice Peđa Grbin potvrdio je da isključeni članovi ne mogu biti članovi kluba SDP-a.

-.Vodstvo SDP-a je večeras raspravljalo o teškoj i neodrživoj situaciji, koja nas onemogućava u našem radu, koja zadaje glavobolju svim našim simpatizerima i članovima, a koja se odnosi na funkcioniranje kluba zastupnika SDP-a. Stav vodstva SDP-a je jasan – isključeni članovi ne mogu biti članovi kluba SDP-a. Predsjedništvo stranke je donijelo odluku, zadužilo mene i političku tajnicu Ahmetović, da je priopćimo članovima Kluba. Ja kao predsjednik SDP-a i vodstvo smo dobili mandat članova da vodimo stranku i njome upravljamo. Imamo prava, ali imamo i obavezu i to ćemo činiti i dalje. Stranka može imati samo jedno vodstvo i ono je danas donijelo odluku. Svi članovi su je dužni poštovati- rekao je.

Nakon toga je odgovarao na pitanja.Potvrdio je da još ne zna za kada će sazvati sjednicu kluba te da na nju predsjedništvo stranke dolazi s jasnim stavom da izbačeni ne mogu biti članovi kluba te da će svakom članu osobno priopćiti odluku predsjedništva.

Na pitanje što ako će biti ako se još članova kluba  neće slagati s odlukama Predsjedništva, Grbin kaže da se nada kako to neće značiti odlazak još nekoga iz stranke.

- Statut je jasan, odluke središnjih tijela stranke se moraju provoditi. I ako se odluke neće provoditi, predsjedništvo će morati donositi odluke koliko god teške bile. Nadam se da to neće značiti odlazak još nekoga iz stranke. Ova situacija radi veliku štetu stranci. Naš klub se podijelio na dvije grupacije. Jedna se brine o vlastitim interesima, druga želi raditi i zastupati građane koji su ih birali - objasnio je.Potvrdio je da Davorko Vidović javnim istupima radi štetu stranci. N1 neslužbeno doznaje da je na sjednici  Kristina Ikić Baniček potegnula pitanje izbacivanje Davorka Vidovića iz SDP-a.

 

.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a