News

Komentari 2

Grk 'pao' na Tovarniku: Švercao više od 300.000 kutija cigareta

Grk 'pao' na Tovarniku: Švercao više od 300.000 kutija cigareta

Pregledom robe u priključnom vozilu, utvrđeno je da se, uz manju količinu deklarirane robe, u sanducima nalazilo ukupno 305.110 kutija više vrsta cigareta bez nadzornih markica

Vukovarska policija izvijestila je u utorak da su na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili krijumčarenje 305.110 kutija cigareta

Kako navode, u nedjelju oko 23 sata, na kontrolu je stigao državljanin (49) Grčke koji je vozio bugarski kamion s prikolicom. 

Kako su posumnjali u krijumčarenje, obavili su detaljnu kontrolu skupa vozila. Pregledom robe u priključnom vozilu, utvrđeno je da se, uz manju količinu deklarirane robe, u sanducima nalazilo ukupno 305.110 kutija više vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Vozač kamiona je uhićen i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“.

Djelatnici carine oduzeli su cigarete i skup vozila u svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5.762.455 kuna.

Najčitaniji članci