Obavijesti

News

Komentari 23

Grmoja o odnosu DP-a i HDZ-a: 'Bit će prevareni, neće ostvariti ništa od najavljenih politika'

Grmoja o odnosu DP-a i HDZ-a: 'Bit će prevareni, neće ostvariti ništa od najavljenih politika'

Imali su uoči izbora plakate na kojima direktno Andreja Plenkovića krive za pad Vukovara. Bio sam jedan od najžešćih njegovih kritičara, ali nitko tko sjedi u Hrvatskom saboru ne slavi pad Vukovara, rekao je Grmoja

VIDEO

Most još uvijek ima dovoljno kvalitetnih ljudi i bez mene i Bože Petrova… ima ideju koja se pokazala nesalomljivo u ovih deset godina na sceni. Zato smo dobili više mandata nego na prošlim izborima. Ponosan sam i na dvoje zastupnika koji su nas napustili, ponosan sam što smo nepotkupljivi, poručio je u razgovoru za N1 potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja.

On se osvrnuo na probleme u Hrvatskim suverenistima koji su koalicijski partneri. Razlog je Vesna Vučemilović i njen mogući odlazak s HDZ-om.

- Stav Suverenista je jasan, oni su rekli da ne idu s HDZ-om i član koji bi to prekršio, morao bi napustiti stranku - rekao je.

Zatim je prokomentirao i mogućnost u kojoj se DP prikloni HDZ-u.

- Imali su uoči izbora plakate na kojima direktno Andreja Plenkovića krive za pad Vukovara. Bio sam jedan od najžešćih njegovih kritičara, ali nitko tko sjedi u Hrvatskom saboru ne slavi pad Vukovara. Mislim da ne možemo tako gledati stvari jer je to nevjerodostojna politika. Jest, HDZ je relativni pobjednik, ali osim tih 33 posto, sve ostalo dobila je opozicija. No, jedna od tih stranaka koja je bila opozicija, pregovara s HDZ-om. Ponudili smo jedan konkretan prijedlog predsjedniku DP-a Ivanu Penavi da preuzme vođenje Sabora i da nadgleda uvođenje zakona za koje se svi zalažemo - jasan je Grmoja.

Miletića sprdaju zbog objave iz siječnja. Hvalio Most: Jedni smo uz druge kao armirani beton!
Miletića sprdaju zbog objave iz siječnja. Hvalio Most: Jedni smo uz druge kao armirani beton!

Pomaže u pregovorima s DP-om i to što je ministar obrane Ivan Anušić u dobrim odnosima s mnogima u toj stranci.

- Ako ste nekakva konkurencija HDZ-u u Slavoniji, a praktički ste najbolji prijatelji, nije mi jasna ta pozicija. Zapravo se radi o bivšim HDZ-ovcima koji su i dalje u odličnim odnosima s nekim HDZ-ovcima. Djeluju mi kao nekakva frakcija i dalje. Ako želite biti stranka koja će igrati dugoročno važnu ulogu, moraju se odmaknuti od HDZ-a - poručio je.

Smatra kako moraju imati odgovornost zbog svega što su govorili u kampanji.

- Bit će prevareni, a mi smo im najbolji primjer. Ništa neće uspjeti ostvariti od politika o kojima govore ako odu s njima. Nudi im se konkretna perspektiva, gdje se bez njih ništa ne može dogoditi, nitko ih ne može presložiti i bez njih se nijedna odluka u Saboru ne može donijeti. Uistinu bismo mogli napraviti nešto za građane. Što im se ovdje nudi, Jandroković i Pupovac ili Penava i cijeli niz zakona - govorio je Grmoja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192