Obavijesti

News

Komentari 81

Grmoja: 'Plenkovićevoj desnoj ruci Šurjak je kum. Nema šanse da su opljačkali Inu bez znanja'

Grmoja: 'Plenkovićevoj desnoj ruci Šurjak je kum. Nema šanse da su opljačkali Inu bez znanja'
1

Iako je Vlada demantirala da premijer Andrej Plenković poznaje uhićenog Škugora, pojavile su se fotografije Plenkovića i Škugora rame uz rame iz 2015. godine. Spornu fotografiju podijelio je i Nikola Grmoja

Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u INA-i, niti ga osobno poznaje, pokušao je ograditi premijera od uhićenih u aferi Ina glasnogovornik Vlade Marko Milić, ali društvenim mrežama se šire fotografije koje pokazuju suprotno.

Pogledajte video: 

Pokretanje videa ...

Iako je Vlada demantirala da premijer Andrej Plenković osobno poznaje uhićenog Damira Škugora, kojeg se tereti da je kao direktor u Ini tvrtku malverzacijama oštetio za gotovo pola milijarde kuna, pojavile su se fotografije Plenkovića i Škugora rame uz rame iz 2015. godine.

FOTO Pogledajte Plenkovića i Damira Škugora u zagrljaju: Premijer tvrdi da ga ne poznaje
FOTO Pogledajte Plenkovića i Damira Škugora u zagrljaju: Premijer tvrdi da ga ne poznaje

Spornu fotografiju na Facebooku je podijelio i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, ali i Plenkovićevu sa sad već bivšim šefom Hrvatske odvjetničke komore Josipom Šurjakom, koji je također uhićen u sklopu afere Ina.

- Sa Šurjakom je Plenković stari poznanik i došao mu je na skup odvjetnika na kojeg premijeri rijetko dolaze, osim toga Šurjak je kum glavnog tajnika i kadrovika HDZ-a Krune Katičića, koji je Plenkovićeva desna ruka. Nema nikakve šanse da je ova ekipa u Ini radila sama bez znanja ostalih - napisao  je Grmoja.

Osim s Plenkovićem, Škugor je na jednoj prigodi snimljen i sa šefom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

- Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva izvanrednu sjednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke Ine. Svi su oni dio iste korumpirane klike koju je potrebno žurno maknuti s vlasti - zaključio je Grmoja.