Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Članovi GSS-a su kod Triblja pronašli tijelo nestale žene

Dojava o nestaloj ženi zaprimljena je jutros oko 8 sati. Prema dobivenim informacijama ona je otišla od kuće s psom u šetnju i nije se vratila, no pas jest

HGSS
Foto: HGSS

Jutros je kod Triblja pronađeno tijelo nestale žene, izvijestio je HGSS, čiji su pripadnici izvukli tijelo.

Dojava o nestaloj ženi zaprimljena je jutros prije 8 sati. Prema dobivenim informacijama ona je jučer otišla od kuće s psom u šetnju i nije se vratila, no pas jest.

Na teren je izašlo 10 članova HGSS-a s dva vozila te su izvukli tijelo kojemu je zbog velike količine vode bio otežan pristup.

- Po dojavi o nestanku pristupljeno je organizaciji potrage te je na teren krenulo 10 članova s dva vozila. Putem na mjesto događaja zaprimljena je informacija da je tijelo pronađeno, ali se zbog velike količine vode ne može pristupiti. Zbog količine nabujale vode zatvoreno je privremeno i pražnjenje akumulacijskog jezera koje se nalazi uzvodno od mjesta nesreće. Obzirom da su pojedini članovi HGSS Rijeka osposobljeni i za spašavanje na nabujalim rijekama i poplavljenim područjima, navedena situacija nije predstavljala veliki izazov za rješavanje. Ograničavajući faktor je bio što Stanica Rijeka raspolaže samo s dva prikladna kompleta opreme za djelovanje u takvom okruženju. Primjenom znanja i vještina tijelo je izvučeno na bližu obalu te preko tiroilske priječnice prebačeno na stranu bujice bližu vozilima. Odatle je u nosilima za spašavanje transportirano do ceste i predano pogrebniku. Nakon toga članovi su se vratili natrag u bazu čime je akcija završena - objavio je GSS. 

Možda vas zanima i ovo:
Message