Obavijesti

News

Komentari 17

Gužva na Sljemenu: Zbog čega skijaši mogu trenirati, a ostalim sportašima je to zabranjeno?

Gužva na Sljemenu: Zbog čega skijaši mogu trenirati, a ostalim sportašima je to zabranjeno?
4

Postavlja se pitanje zbog čega Stožer brani sportska natjecanja i treninge svima osim vrhunskim sportašima, dok se čini kako je skijanje ipak izuzetak

VIDEO

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Sljemena, na kojima se vidi velik broj ljudi koji se ne pridržavaju mjera socijalne distance. Također, javili su nam se čitatelji kojima nije jasno zbog čega su dopuštene škole skijanja, a ostali sportski treninzi, kao što je atletika ili plivanje, nisu dopušteni. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sljeme 00:59

Iz jedne zagrebačke škole skijanja nam kažu da je takav režim kod svih skijaških škola. 

- Koliko znamo, Sljeme je tražilo odobrenje od Stožera i svaka škola je ograničena u broju polaznika, kao i u broju prodanih karata. Slično kao na Platku - rekli su nam. 

Obratili smo se i gradskoj ustanovi zaduženoj za upravljanje sportskim objektima i upitali ih da nam pojasne zbog čega Stožer brani sportska natjecanja i treninge svima osim vrhunskim sportašima, dok se čini kako je skijanje izuzetak.

Kako kažu, sljedeći treninzi i natjecanja na sportskim objektima dopušteni su Odlukom Stožera civilne zaštite RH te za iste nije potrebno tražiti posebno odobrenje:

- sportašica i sportaša iz I, II, III, IV, V i VI kategorije u individualnim sportovima
- klubova koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima
- klubova koji se u pojedinačnim sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja
- sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja

- Treninzi se provode temeljem dodijeljene satnice Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, a gradski sportski savezi nadležni za pojedini sport odnosno sportske klubove upoznati su s gore navedenom Odlukom te su se iste dužni pridržavati u organizaciji treninga odnosno organizirati treninge za sportaše definirane Odlukom - kažu nam iz Grada i dodaju da se tijekom pripreme i provođenja treninga, kao i svih ostalih aktivnosti, korisnici su dužni pridržavati se važećih epidemioloških mjera i preporuka.

Napominju da ustanova USO nije organizator sportskih treninga već na svojim objektima temeljem PJP osigurava korištenje sportskih borilišta savezima i klubovima sukladno dodijeljenoj satnici te prema unaprijed utvrđenim rasporedima.

Što se tiče skijaških treninga, objašnjavaju da se trenutno na objektu Skijaške žičare i tereni provode sportski treninzi temeljem Programa javnih potreba u sportu, izvan termina građanstva sa sportašicama i sportašima koji su definirani Odlukom Stožera.  

- Kad je riječ o školama skijanja, dio škola provodi svoje aktivnosti na zasebnim koridorima izvan područja pod upravljanjem USO odnosno koriste prostore pod upravljanjem PP Medvednica te njihov rad nije u našoj nadležnosti - kažu nam iz ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...