News

Komentari 29

Gužve na cestama u smjeru mora: Sudar na autocesti, vozi se na A1 otežano i u kolonama

Gužve na cestama u smjeru mora: Sudar na autocesti, vozi se na A1 otežano i u kolonama

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu maksimum

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se otežano u kolonama uz zastoje: između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina, na 10. kilometru u smjeru Karlovca i između čvorova Posedarje i Zadar 1 u smjeru Dubrovnika, izvijestio je Hrvatski auto-klub u subotu.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmorišta, na naplatnim postajama te na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Zbog održavanja triatlona županijska cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) bit će zatvorena danas od 9 do 20,30 sati. Sjevernim trakom prometnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja vozit će se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. 

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, navode iz HAK-a.

Najčitaniji članci