News

Komentari 113

Gužve od ranog jutra: Kolone prema moru i na granicama, satima se čeka na Bajakovu

Gužve od ranog jutra: Kolone prema moru i na granicama, satima se čeka na Bajakovu

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum...

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog čestih usporavanja i vožnje u koloni vozačima savjetujemo da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, javlja HAK.

Upozoravaju i da je pregažena životinja (srna) na autocesti A6 između čvora Čavle i čvora Orehovica u smjeru Rijeke, jedan predmet je na kolniku na autocesti A1 na 21+000 km između čvora JASTREBARSKO i čvora KARLOVAC. u smjeru Dubrovnika te vozilo u kvaru na autocesti A1 na 5+000 km između naplatne postaje DEMERJE i čvora DONJA ZDENČINA u mjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

A2 Zagreb-Macelj:

A3 Bregana-Lipovac:

Danas od 12:00 do 23:00 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Privremena regulacija prometa:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

A3 Bregana-Lipovac:

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

Krčki most (DC102):

ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:

Upozorenje iz HAK-a:

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Zbog sanacije klizišta privremeno se zabranjuje promet vozilima čija ukupna masa prelazi 20 tona te vozilima čija ukupna širina prelazi 2,6 metara na dijelu DC3 nedaleko naselja Dubravci u Općini Netretić. Obilazak: A1 – čvor Karlovac – čvor Bosiljevo i obratno. Za kategorije vozila na koje se odnosi zabrana, a prometuju cestom DC3 iz smjera Karlovca do Duga Rese, obilazak je cestama DC23 i DC42, te ponovno autocestom A1 s uključenjem u čvoru Ogulin. Na državnim cestama DC23 i DC42 dodatno je ograničenje za vozila čija visina prelazi visinu 4,5 m.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Najčitaniji članci