Obavijesti

News

Komentari 1

Gužve su na cestama, promet je usporen, kolone na granici..

Gužve su na cestama, promet je usporen, kolone na granici..
1

Zbog olujnih udara vjetra između Svetog Roka i Posedarja vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/sat. Kolone od oko 10 km su na području Neuma, između dva granična prijelaza s Hrvatskom - Klek i Zaton Doli

VIDEO

Jutros od 6,15 otvorena je dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja za sva vozila. Zbog olujnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat, javlja Hrvatski auto-klub. 

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (od 4,40 sati); Paški most (od 4,30 sati).

Zbog prometne nesreće, zatvorena je državna cesta DC1 na ulazu u Karlovcu iz smjera Jastrebarskog, na predjelu Ilovac. Vozila se preusmjeravaju kroz mjesta Mahično i Tuškani. U smjeru zagreba vozila se mogu uključiti na autocestu A1 na čvoru Karlovac, obavještava HAK.

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (9,20)
dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (7,45) DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (od 04,40 sati); Paški most (od 04,30 sati).

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Usporeno, u koloni, uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1. Promet je pojačan na ulasku na autocestu, a vrlo gust na cijeloj dionici između Zagreba i Bosiljeva i na dionci između čvorova Sveti Rok i Zadar 2 u oba smjera. Na izlasku s autoceste na naplatnoj postaji Lučko kolona je duga je oko 6 km. Na izlasku s autoceste u smjeru Dubrovnika, na naplatnoj postaji Dugopolje kolona je oko 3 km, a na NP Karamatići i Čarapine (smjer Metković), kolona je oko 800 m.

Nevrijeme

Zatim na A2 Zagreb-Macelj, kolona na naplati Trakoščan je oko 2,5 km vozila se isključuju ispred tunela Frukov Krč, na A3 Bregana-Lipovac  kolona na izlasku na GP Bajakovo je oko 3 kilometra, na Istarskom ipsilonu kolona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 7,5 km, tunel Učka prema Rijeci 6 km. Zbog povećanja gustoće prometa na DC76 Baško Polje (DC8) - Zagvozd povremeno se zatvara tunel Sveti Ilija u smjeru unutrašnjosti. Kolona pred naplatnom postajom Biokovo s južne strane je oko 1,5 km, a sa sjeverne oko 500m.
Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju, 7. kolovoza od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na DC1.

Vrlo je gust promet na području Neuma (BiH), između dva granična prijelaza s Hrvatskom - Klek i Zaton Doli, kolona je oko 10 km.

Katamaran

 

Popodne djelomično razvedravanje

Umjereno, u unutrašnjosti do pretežno oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, češće u prvom dijelu dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za subotu.

Kiša

 Poslijepodne i prema kraju dana sa zapada djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita olujna bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 na kopnu te od 25 do 30 na Jadranu, samo na jugu i do 32 stupnjeva Celzijusovih.

Grmljavina nad Istrom  - 2700 munja u pola sata

Sinoć je uz pljuskove s grmljavinom, na Kvarneru je zapuhala jaka i olujna bura, a zabilježeno čak 2700 munja.

Već danas u jutarnjim satima došlo je do smirivanja bure i vremena na Jadranu, a uskoro bi se vrijeme trebalo opet stabilizirati te postati toplije.

Već sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Uz više oblaka na istoku zemlje te u Dalmaciji mjestimice može pasti malo kiše ili pokoji lokalni pljusak.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku