News

Komentari 5

Hajduković: 'Podnio sam kaznenu prijavu protiv Milića, Bačića, Filipovića te Vučković'

Hajduković: 'Podnio sam kaznenu prijavu protiv Milića, Bačića, Filipovića te Vučković'

Ne mogu i neću dozvoliti da Hrvatska dalje tone u ovoj močvari korupcije koju su stvorili HDZ i vladavina AP-a, Andreja Plenkovića, naglašava zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković

Kako sam jučer najavio, podnio sam kaznenu prijavu protiv glasnogovornika Vlade i niza ministara i ministrica, istaknuo je zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković. 

A prijavu je podnio zbog objavljenih SMS-ova u kojima se vidi kako su najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića, ministri i zastupnici slali razna imena i prezimena tadašnjem direktoru Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću kako bi ih se zaposlilo. Prijavu je konkretno Hajduković podnio protiv Marka Milića i ministara Branka Bačića, Davora Filipovića i Marije Vučković.

- Ne mogu više gledati da se korupcija i koruptivna djela pretvaraju u nešto normalno. Uzmite u obzir samo koliko je ministara za mandata ovoga premijera zbog sumnji za korupciju otišlo. Ne mogu gledati i šokiran sam bahatošću kojom vladajući odbacuju uopće mogućnost da se radi o korupciji i trgovanju interesom. Ako Državno odvjetništvo ne želi reagirati i ne reagira, ukoliko vladajući odbacuju olako sumnje, tada ja želim pomoću ovih kaznenih prijava skrenuti pažnju glavnoj državnoj odvjetnici da ovdje zaista postoje osnovane sumnje na trgovanje interesom i povredu iz članka 295 Kaznenog zakona - poručio je. 

Ne može i neće, naglasio je, dozvoliti da Hrvatska dalje tone u ovoj močvari korupcije koju su stvorili HDZ i vladavina AP-a, Andreja Plenkovića. 

- Plenki, a što si nervozan? Ovo nije ništa osobno. Ako tvoji ministri i najbliži suradnici, kako tvrdiš, nemaju što skrivati, zašto se onda boje ispitivanja DORH-a i zašto uporno odbijate izaći pred institucije i dati objašnjenja - uzvratio je Hajduković premijeru koji je jučer na najavu podizanja kaznene prijave poručio da ju podnosi baš on koji je nedavno dolazio plakati njemu i ministru Davoru Božinoviću kad su mu opljačkali stan. 

Najčitaniji članci