Obavijesti

News

Komentari 20

Hajduković: SDP je neupitno lider oporbe, vidi se u Saboru

Hajduković: SDP je neupitno lider oporbe, vidi se u Saboru

Što se tiče problema u organizacijama u Vukovaru i Splitu, Hajduković je kazao da je Predsjedništvo u četvrtak formiralo medijacijske timove koji trebaju razgovarati s ljudima u tim organizacijama

VIDEO

Član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković rekao je u subotu u stanci sjednice Glavnog odbora da su članovi Odbora zadovoljni učinjenim u ovoj godini, da je SDP neupitno lider oporbe, što se vidi, istaknuo je, kroz zakonske inicijative i veliku aktivnost u Saboru.

Glavni odbor i planira što treba učiniti u sljedećoj godini, rasprava je vrlo konstruktivna, rekao je.

Što se tiče problema u organizacijama u Vukovaru i Splitu, Hajduković je kazao da je Predsjedništvo u četvrtak formiralo medijacijske timove koji trebaju razgovarati s ljudima u tim organizacijama i pokušati u dogovoru riješiti probleme. Stav je Predsjedništva da se svi problemi trebaju rješavati dijalogom, da tvrdi i nepopustljivi stavovi ni s jedne strane nisu dobri jer smo svi tu iz istog razloga, da radimo za bolju Hrvatsku i to je ono što nas spaja, a ne razdvaja.

Gradski odbor u Vukovaru još nije formiran zbog neslaganja koja su nastala nakon izbora Željka Sabe za čelnika vukovarskog SDP-a, ali nakon konzultacija koje ćemo provesti u najskorije vrijeme, mislim da će kolege biti otvorene za razgovor i dogovor jer svi imamo zajednički cilj, vjeruje Hajduković.

O izboru Sabe: 'Ja sam legalist i to ne mogu komentirati'

Upitan kakvu poruku šalje SDP izborom Sabe, Hajduković je kazao da je Statut SDP jasan i po njemu se svaki član može kandidirati ako ima određene uvjete kao što je plaćena članarina. Ja sam legalist i dalje to ne mogu komentirati, kazao je. O poslanoj poruci izborom Sabe trebate pitati članstvo vukovarske organizacije, oni su svoje rekli i izabrali, i na njima je bilo da razmišljaju o tome, ustvrdio je Hajduković.

Na pitanje hoće li vodstvo stranke Sabi sugerirati da se sam povuče sa čelnog mjesta, Hajduković je rekao da najprije žele razgovarati i da ne može prejudicirati kako će razgovori završiti, ali želi da se dogovor postigne zajednički, uz pristanak svih snaga te da će se na tome inzistirati.

Bi li vodstvu stranke bilo prihvatljivo i da Goran Kotur odstupi sa čela splitske organizacije, upitan je Hajduković, koji je ponovio da ne želi prejudicirati ishod.

Hajduković, Matić i Jelušić mire u Vukovaru, Ostojić, Bauk i Jerković u Splitu

Do 'pobune' u Vukovaru i opstrukcije konstituiranja Gradskog odbora došlo je nakon što je za tamošnjeg čelnika stranke izabran bivši gradonačelnik Željko Sabo, koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir, a pred njim su dva sudska procesa zbog pronevjere novca. Kao medijatori u Vukovar će se zaputiti članovi članovi Predsjedništva Hajduković, Predrag Matić i Ivo Jelušić, a bude li potrebno, uključit će se i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Nezadovoljstvo u Splitu eskaliralo je izborom Gorana Kotura za šefa splitskog SDP-a s obzirom na to da ga je potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a Katica Glamuzina optužila za nasilno ponašanje. Glamuzina, koja je danas i predsjedala Glavnim odborom, nije bila voljna davati izjave o tome. U Split će se u 'pomirbenu misiju' zaputiti potpredsjednik Rajko Ostojić te Arsen Bauk i Romana Jerković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu