Obavijesti

News

Komentari 37

Na vodomjeru Črnec ukinute su izvanredne mjere obrane od poplave: Kupa polako opada

Na vodomjeru Črnec ukinute su izvanredne mjere obrane od poplave: Kupa polako opada

Vodostaji nekih rijeka još rastu, a najveći vodni val očekuje se u Petrinji i Sisku u petak. U Hrvatskoj Kostajnici stanje se primiruje. Brojne su ceste još pod vodom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:50
23:00

Borba s poplavama

Kažu da Kupa guta sve pred sobom, a najviši val još nije stigao, zabrinuto su komentirali mještani Letovanića u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ispred mjesnog vatrogasnog doma radna je atmosfera. Mještani su s pripadnicima lokalnog DVD-a vrijedno punili vreće pijeskom kako bi pojačali dio nasipa kroz koji je probila voda. Uz vatrogasce na terenu su i djelatnici Hrvatskih voda i Civilne zaštite. Uspjeli su “zakrpati”nasip, a mještani se nadaju kako voda neće probiti. Jer ako probije, cijela će ulica biti poplavljena.

Više pročitajte ovdje.

 

22:00

Nakon nekoliko dana strepnje i straha, stanovnici naselja u slivu rijeka Save i Une na području Sisačko- moslavačke županije, mirnije će provesti noć, jer je vodostaj rijeka u opadanju ili stagnira.

Najviši vodni val Save bez većih posljedica prolazi kroz Sisak. Iako vodostaj Save u Crncu kraj Siska već satima stagnira na 790 centimetara, uzvodno kod Dubrovčaka, ali i nizvodno kod Jasenovca je u padu.

Porast vodostaja Kupe kod Farkašića je usporen, a uskoro se očekuje i njegov pad. Ipak, opuštanja pripadnika svih dežurnih službi na petrinjskom području još nema, pa se nasipi i nadalje učvršćuju.

Stanje je osjetno bolje u Pounju jer je u cijelom toku vodostaj Une u opadanju.

Više pročitajte ovdje.

21:00

U Karlovcu od poplava stradale 164 kuće, uleglo se više cesta

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić u petak je izvijestio da je od poplava stradalo 164 kuće i da su se na tri mjesta ceste ulegnule, a očekuje da će se Kupa do nedjelje povući s prometnica. Mandić kaže da su se ceste ulegnule zbog proboja vode i da uzrok nije u kvaru odvodnog i vodoopskrbnog sustava.

Ulegnuća su zabilježena u četvrti Rakovac, na Drežniku i u Zvijezdi, a potonje je već sanirano.

Više pročitajte ovdje.

20:20

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga je, s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, u petak obišla poplavljeno područje Dvora na Uni te istaknula da Vlada radi na programima koji će pomoći poplavom pogođenim područjima.

Rekla je da je i ovaj put Vlada intervenirala, kao i u svakoj drugoj nepogodi.

Više pročitajte ovdje.

 

Komentari 37