Olujni vjetar zatvara ceste, u utorak udari bure od 130 km/h | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Olujni vjetar zatvara ceste, u utorak udari bure od 130 km/h

Olujni vjetar zatvara ceste, u utorak udari bure od 130 km/h

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Delnice

VIDEO

Zatvoreni su i Jadranska magistrala između Senja i Sv. Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški i most dr. Franje Tuđmana.

Obilazak dionice A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC27 i DC50); a A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Delnice starom cestom kroz Gorski kotar-DC3. HAK je u 17,40 sati javio da je kolona vozila između tunela Lučice i čvora Delnice duga oko 2 km te se povremeno zatvara tunel Lučice, pa se moli vozače da koriste izlaz Ravna Gora.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica; brza cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice). 

Zagreb pod bijelim pokrivačem, bit će ga još: Orkanska bura na Jadranu zatvorila čvor Sveti Rok
Zagreb pod bijelim pokrivačem, bit će ga još: Orkanska bura na Jadranu zatvorila čvor Sveti Rok

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistral (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost, olujne bure koja nanosi snijeg na kolnik te stvara led, vozače se poziva na krajnji oprez na dijelu državne ceste DC1 Gračac-Knin između Malovana i Zrmanje. U tijeku je zimsko održavanje cesta. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Večeras od 22 sata od ujutro u 6 sati zbog radova kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, a tunel neće biti zatvoren za promet.

Pali se crveni meteoalarm: Podno Velebita očekuju se udari bure i do 205 kilometara na sat
Pali se crveni meteoalarm: Podno Velebita očekuju se udari bure i do 205 kilometara na sat

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u gorskim predjelima. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na više cesta u Gorskom kotaru i Lici. Županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin je zbog snježne vijavice zatvorena za sav promet.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Zbog olujne bure u prekidu su: trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, 401 Zadar (Gaženica) Ist-Olib-Silba-Premuda, 638 Sumartin-Makarska, 338 Lopar-Valbiska, 334 Porozina–Brestova, 636 Split-Rogač; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, 409 Zadar-Preko; katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, 9401 Zadar-Premuda-Silba-Olib, 9602 Split-Vis, 9604 Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Milna-Rogač-Split, Šibenik-Žirje-Kaprije.

Na jugu Dalmacije oblačno uz kišu, uz Velebit orkanska bura: Zbog vjetra zatvorene i ceste
Na jugu Dalmacije oblačno uz kišu, uz Velebit orkanska bura: Zbog vjetra zatvorene i ceste

Trajektna linija 631 Split-Supetar biti će uspostavljena u 18,15 s polaskom iz luke Split. 

Trajektna linija 606 Trogir (Soline)-Drvenik Mali-Drvenik Veli s polaskom u 19,30 plovi na relaciji Trogir-Drvenik Veli bez uplova u Drvenik Mali.

Trajekt na liniji 532 Šibenik - Kaprije - Žirije ne pristaje u luci Žirije.

Za utorak također crveno i narančasto upozorenje DHMZ-a za obalno područje

Crveno upozorenje za vjetar izdano je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak, 11. siječnja, za područje Riječke regije, Kvarnera, Velebitskog kanala i Dalmacije, a narančasto za regije: Knin, Split, Dubrovnik i zapadnu obalu Istre.

Na području Riječke regije očekuje se olujna, podno Velebita i orkanska bura s najjačim udarima vjetra većim od 130 kilometara na sat, pa su iz DHMZ-a poručili kako treba poduzeti mjere za samozaštitu.

Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom, istaknuto je.

Na području Kvarnera i Kvarnerića očekuje se mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 45 do 80 čvorova (85-150 km/h), u Velebitskom kanalu olujna, mjestimice moguća orkanska bura s najjačim udarima vjetra od 45 do 100 čvorova (85-185 km/h), dok se u Dalmaciji očekuje mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 40 do 80 čvorova (75-150 km/h).

Iz DHMZ-a savjetuju da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa tko putuje treba pratiti informacije o prometu.

Narančasto upozorenje izdano je za Kninsku regiju gdje se očekuju olujni, lokalno i orkanski udari bure s najjačim udarima vjetra od 65 do 130 km/h, za regiju Split i Dubrovnik gdje je moguća olujna bura s orkanskim udarima, najjači udari vjetra od 75 do 130 km/h, te na području zapadne obale Istre gdje se očekuje mjestimice vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-60 čvorova (od 65 do 110 km/h).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Krš i lom na Ilici, prve fotke s mjesta nesreće: 'Sudarila su se dva tipa u bijesnim autima'
POKUPILI I TREĆI AUTO

Krš i lom na Ilici, prve fotke s mjesta nesreće: 'Sudarila su se dva tipa u bijesnim autima'

Sudar je bio na zagrebačkoj Ilici, blizu Vojnog učilišta Franjo Tuđman. Jedan auto završio je u izlogu trgovine. Policija kaže da će imati informacije za javnost oko 11 sati

Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator
PETERO DJECE STRADALO

Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator

U tri teške nesreće u petak je u Bjelovaru stradalo čak petero djece, tri djevojčice 2011. godište i dječak 2010.
Vlasnik vile u Solinu: Turisti su se goli mazali krvlju i ljubili. Od šoka sam povraćao bijelu pjenu
UZNEMIRUJUĆE

Vlasnik vile u Solinu: Turisti su se goli mazali krvlju i ljubili. Od šoka sam povraćao bijelu pjenu

Sedam Britanaca stigli su u vilu, izašli su van u Split. Jedan se u 4 ujutro vratio s razbijenom glavom. Nastavili su galamiti i raditi nered oko bazena, ispričao je vlasnik vile za Dalmaciju Danas