Obavijesti

News

Komentari 1

Na jugu Dalmacije oblačno uz kišu, uz Velebit orkanska bura: Zbog vjetra zatvorene i ceste

Na jugu Dalmacije oblačno uz kišu, uz Velebit orkanska bura: Zbog vjetra zatvorene i ceste

Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita lokalno i orkanskim udarima, tijekom dana u slabljenju

VIDEO

Uglavnom sunčano, ujutro u unutrašnjosti moguća magla, a u Dalmaciji oblačno, dok će na krajnjem jugu mjestimice biti kiše, osobito navečer, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita lokalno i orkanskim udarima, tijekom dana u slabljenju. Na tom je području upaljen crveni meteoalarm što znači da je vrijeme izutetno opasno.

Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Zbog jakog vjetra promet dopušten samo na nekim prometnicama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić u smjeru Krapine vozi se jednom prometnom trakom, usporeno, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila državnom cestom čvor Udbina-Klapavica (DC1); državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i na Paškom mostu.

Na autocesti A7 Orehovica-Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica ( LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I.skupinu: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

Zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na dionicama autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (40 km/h) i A6 Rijeka-Zagreb od naplate Kikovica do tunel Tuhobić (60km/h). 

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji