Obavijesti

News

Komentari 10

Halo, svemir? Papa Benedikt XVI. će nazvati astronaute

Halo, svemir? Papa Benedikt XVI. će nazvati astronaute
1

Papa je na Veliki petak na televiziji odgovarao na pitanja vjernika te tako postao prvi Papa u povijesti koji je to učinio. Bit će i prvi Papa koji je komunicirao sa 'svemirom'

VIDEO

Benedikt XVI će 4. svibnja nazvati astronaute u svemiru i tako postati prvi Papa u povijesti koji je telefonirao u svemir. Talijanski astronaut će Endeavoureom sljedećeg petka krenuti na Međunarodnu svemirsku postaju, a Papa će njega i kolegu Talijana, koji je već na postaji, preko satelita nazvati odmah po pristanku. Roberto Vittori će na postaju ponijeti srebrnu blagoslovljenu medalju koju im je darovao Papa.

Papa na TV-u odgovarao na pitanja vjernika

Benedict XVI. ovog tjedna je postao i prvi Papa u povijesti koji je odgovarao preko televizije na pitanja vjernika. 

- Tražite mir sredstvima mira i ostavite nasilje jer nasilje ne dolazi od Boga, odgovorio je papa Benedikt XVI. na pitanje muslimanke Bintu iz Bjelokosne Obale. Pristiglo je više od 3000 pitanja. Izabrano je sedam pitanja na koja je Benedikt XVI. odgovorio i što je talijanska televizija RAI emitirala na Veliki petak, poslijepodne. Papa je, odgovarajući na pitanje muslimanke iz afričke zemlje, kazao da je Isus mogao upotrijebiti silu, ali je upotrijebio ljubav. Papa je odredio kardinala Petera Turksona kao posrednika za nalaženje mira i mirnog suživota u Bjelokosnoj Obali.

Na pitanje sedmero mladih kršćana u Iraku, koji su svakodnevno u opasnosti zbog vjere, treba li napustiti tu zemlju, Benedikt XVI. odgovorio je da svakodnevno moli za kršćane u Iraku i kako se radi na tome da dođe do mirnog suživota između muslimana, šijita i sunita.

Talijanka Maria Teresa, majka čiji je sin Francesco Grillo (40) od Uskrsa 2009. u komi, pitala je papu gdje je duša njezina sina.

- Zasigurno je duša još prisutna u tijelu - odgovorio je papa te pokušao objasniti na jednostavniji način kazavši da je to situacija kao kada se raspuknu žice na gitari, odnosno da se na njoj više ne može svirati. Tijelo je lomljivo kao i glazbalo, duša ne može svirati, ali je prisutna, odgovorio je papa.

Jedna sedmogodišnja djevojčica Emma, koja je preživjela potres i tsunami u Japanu, pitala je papu zašto se događaju katastrofe u kojima umiru nevini.

- I ja se često pitam zašto neki moraju toliko patiti, a drugi žive ugodno. Odgovor na to pitanje nemamo, ali znamo da je i Isus patio nevin kao i vi i da je pravi Bog, koji se prikazao u Isusu, na vašoj strani. To je važno, iako nemamo odgovore i ostaje tuga, ali važno je da je Bog na vašoj strani, kazao je papa. 

Inače, prilozi koji su se prikupili tijekom mise koju je Benedikt XVI. predvodio u četvrtak uvečer u bazilici svetog Ivana Lateranskog u Rimu s obredom pranja nogu 12-orici svećenika bit će upućeni u Japan.

Bilo je i pitanja o Isusovu uskrsnuću te Djevici Mariji. Tim odgovorima, sudjelovanjem u jednoj televizijskoj emisiji, premda su odgovori snimljeni, svakako je papa Benedikt XVI. učinio velik korak u komuniciranju s vjernicima i općenito s javnošću. Taj hrabri potez je za svaku pohvalu i zasigurno će uči u povijest komuniciranja papa s javnošću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik