News

Komentari 2

Halo, Vlada? Biden je, Joe Biden

Halo, Vlada? Biden je, Joe Biden

Predsjednik Joseph R. Biden, Jr. telefonski će razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o diplomatskim angažmanima s Rusijom i jačanju ruske vojske na granici s Ukrajinom.

Bijela kuća najavila je kako će američki predsjednik Joe Biden u četvrtak preko telefona razgovarati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Biden i Putin razgovarat će o aktualnim temama, uključujući predstojeće diplomatske angažmane s Moskvom i probleme na ukrajinskoj granici.

Kako se navodi u priopćenju, Bidenova administracija je uključena u sveobuhvatnu diplomaciju sa svojim europskim saveznicima i partnerima, konzultirajući se i koordinirajući zajednički pristup u odgovoru na rusko vojno prisustvo na granici sa Ukrajinom. 

Predsjednik Biden već je razgovarao sa liderima europskih država, a dužnosnici američke administracije angažirali su se sa NATO-om, EU i OSCE-om.

Dužnosnici su također održali brojne konzultacije sa svojim kolegama, uključujući one iz zemalja istočnog krila NATO-a i to bilateralno i u formatu B9, kao i sa Ukrajinom, priopćila je glasnogovornica Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a Emily Horne.

- Bidenova administracija nastavlja sudjelovati u opsežnoj diplomaciji s našim europskim saveznicima i partnerima, savjetujući se i koordinirajući na zajedničkom pristupu kao odgovor na rusko vojno jačanje na granici s Ukrajinom - napisala je Horne.

Najčitaniji članci