Obavijesti

News

Komentari 42

Hamas: Nijedan talac neće živ napustiti Gazu dok Izrael ne oslobodi zatvorene Palestince

Hamas: Nijedan talac neće živ napustiti Gazu dok Izrael ne oslobodi zatvorene Palestince

Premijer Benjamin Netanyahu pozvao je Hamas da odustane istaknuvši da je ovo početak kraja terorističke organizacije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:00

Kirurg ozlijeđen nakon što je upucan u bolnici u sjevernom dijelu Gaze

Kirurg Liječnika bez granica, ozlijeđen je u bolnici Al Awda u sjevernoj Gazi hicem ispaljenim izvan ustanove u ponedjeljak, priopćila je ta organizacija.

- Naše kolege izvješćuju o snajperistima koji okružuju bolnicu i pucaju na one koji su unutra - rekao je MSF.

Renzo Fricke, voditelj misije MSF-a, dodao je u izjavi da su "izvješća koja dolaze iz bolnice Al-Awda potresna i da su ozbiljno zabrinuti za sigurnost pacijenata i osoblja u bolnici."

Rekao je da je Al Awda funkcionalna bolnica "s medicinskim osobljem i mnogo pacijenata u ranjivom stanju." Nazvao je svako ciljanje medicinskih radnika "krajnje osuđujućim, krajnje nehumanim".

20:00

Palestinska medicinska skupina dijeli snimke dramatičnog spašavanja para zarobljenog ispod ruševina u središnjoj Gazi

19:00

Konvoj UN-a koji je evakuirao teško ozlijeđene iz grada Gaze satima se zadržavao na kontrolnoj točki IDF-a

Zajednički konvoj Ujedinjenih naroda i Palestinskog Crvenog polumjeseca (PRCS) uspješno je stigao do arapske bolnice Al-Ahli u gradu Gazi s juga 9. prosinca, kaže izvješće koje je objavilo Ured Ujedinjenih naroda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA).

Konvoj je isporučio medicinske potrepštine i evakuirao 19 kritično ozlijeđenih pacijenata prema jugu, dodao je OCHA.

Međutim, "jedno vozilo hitne pomoći i UN-ov kamion koji je prevozio zalihe pogođeni su pucnjavom dok se konvoj borio da dođe do bolnice", navodi se u izvješću, ne navodeći izvor pucnjave. Prema OCHA-i, konvoj se suočio sa značajnim preprekama na povratku prema jugu.

Izraelske snage odgodile su konvoj na kontrolnoj točki u Wadi Gazi u središnjoj Gazi, gdje su vozila, osoblje i pacijenti bili podvrgnuti opsežnim pregledima. Jedan od evakuiranih pacijenata preminuo je tijekom putovanja prema jugu, rekao je OCHA.

18:00

61 kamion pomoći, uključujući 3 vozila s gorivom, ušao je u Gazu preko prijelaza Rafah

Šezdeset i jedan kamion natovaren humanitarnom pomoći ušao je u Gazu preko prijelaza Rafah u ponedjeljak, prema egipatskim dužnosnicima. U konvoju su bila tri kamiona natovarena gorivom i dva s plinom za kuhanje. Ovo je najmanji broj kamiona pomoći koji je ušao u Gazu od 5. prosinca.

Trideset četiri ozlijeđena Palestinca prešla su u ponedjeljak iz Gaze u Egipat kako bi dobili liječničku pomoć, čemu je svjedočio novinar CNN-a na prijelazu Rafah.

Osim toga, četiri autobusa s nepoznatim brojem stranih državljana prešla su iz Gaze u Egipat.

13.28

Haaretz: Libanon je jutros lansirao osam projektila na Izrael

Haaretz izvještava da je jutros Libanon lansirao osam projektila prema zapadnoj Galileji u Izraelu. Šest od njih su presrele izraelske snage, a dva su pala na otvorena područja. Emanuel Fabianuel, vojni dopisnik novina Times of Israel, objavio je snimku koja prikazuje izraelski sustav Iron Dome u akciji. 

Komentari 42