Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
504 komentara

Hasanbegović će odlučivati o imenima ulica, trgova i kulturi

No, neslužbeno se doznaje iz pregovaračkog tima da oni žele i gradski ured za kulturu, a Bandić će im izaći u susret. Ana Lederer je moguća pročelnica...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
504 komentara

Mjesta u skupštinskim odborima su podijeljena, dogovorene su i kvote kome će pripasti gradski uredi. Nova koalicija će u Zagrebu zaživjeti u ponedjeljak.

Nakon što je Milan Bandić odlučio promijeniti ime Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, sada su finalizirani pregovori i oko ostalih detalja između njega, HDZ-a i stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. U ponedjeljak bi trebao biti potpisan i sporazum o suradnji s određenim projektima koji se trebaju realizirati.

Zlatko Hasanbegović je potvrdio novinarima da će njima pripasti Odbor za imenovanja trgova, ulica i naselja.

No, neslužbeno se doznaje iz pregovaračkog tima da oni žele i gradski ured za kulturu, a Bandić će im izaći u susret. Ana Lederer je moguća pročelnica. Megaured za kulturu, sport i obrazovanje će biti podijeljen, a obrazovanje traži HDZ za sebe. Žele i ured za zdravstvo i EU fondove, potvrđeno nam je. No, kako se pročelnici biraju na natječajima, nitko službeno ne želi potvrditi taj dogovor. HDZ će dobiti i predsjednika Skupštine, a to će biti Andrija Mikulić.

Neovisni za Hrvatsku su tražili i potpise 26 zastupnika većine da će promijeniti ime Trga maršala Tita. Tu je malo zapelo, a najveće iznenađenje je što će taj zahtjev ipak podržati i Branko Lustig. Zbog toga je doživio žestoke kritike.

- Pitat ću ga koliko košta zastupnička ruka Židova pa da ide sa revizionistima. I ima li podršku Židovske općine - kaže Darinko Kosor. (HSLS)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message