Obavijesti

News

Komentari 225

Hasanbegović: Pupovac ne može kadrovirati buduću vladu

Hasanbegović: Pupovac ne može kadrovirati buduću vladu
1

Pupovac kaže neće poduprijeti vladu u kojoj je Hasanbegović, a on odgovara: Iza vlade Andreja Plenkovića stajat će saborska većina sa ili bez tri mandata Pupovca

VIDEO

Zlatko Hasanbegović je reagirao na današnje izjave Milorada Pupovca koji je kazao da manjine 'sigurno neće poduprijeti vladu u kojoj sjedi Hasanbegović'.

- Iza vlade Andreja Plenkovića stajat će saborska većina sa ili bez tri mandata gospodina Pupovca - odgovorio je Hasanbegović za N1.

- Zadovoljan sam rezultatima izbora, Hrvatska demokratska zajednica je najjača središnja stranka i Vlada će se formirati, i to će biti Vlada Mosta i HDZ-a, a o kadrovskim rješenjima još se nije razgovaralo, ali je činjenica da su birači HDZ-a prepoznali moj rad i oni očigledno nemaju ništa protiv toga da i dalje budem ministar kulture - kazao je Hasanbegović za Braniteljski portal.

Dodaje i kako fotelje u ovom periodu pregovora nisu u prvome planu te se nije želio izjasniti o tome vidi li sebe u fotelji ministra u vladi u kojoj bi eventualno sjedio Pupovac.

- Ne bih o tome govorio, uistinu mi to još nije poznato, to će se na vrijeme znati. Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na suradnju. Nisam siguran koji su to uvjeti koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu - zaključio je Hasanbegović.

Podsjetimo, Pupovac je na N1, na pitanje o tome je li za njega prihvatljivo da u vladi bude Zlatko Hasanbegović, odgovorio: 'Zlatko Hasanbegović je antipod Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana - to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.