News

Komentari 0

HBK i Hrvatski Caritas pomažu stradalima u Turskoj i Siriji: Ukupno dosad sa 145.000 eura

HBK i Hrvatski Caritas pomažu stradalima u Turskoj i Siriji: Ukupno dosad sa 145.000 eura

Hrvatska biskupska konferencija izdvojila je 50 tisuća eura za stradale u Turskoj i 50 tisuća eura za Siriju, a Hrvatski Caritas dosad je prikupio oko 45 tisuća eura

Hrvatska biskupska konferencija je Turskoj i Siriji uputila financijsku pomoć za stradale u potresu u iznosu od 100.000 eura, rekao je zamjenik ravnatelja Hrvatskoga Caritasa Boris Peterlin u petak za Hinu.

Dodao je kako su među tegljačima koji su jutros za Tursku krenuli iz Jastrebarskog i dva tegljača Hrvatskoga Caritasa s pomoći u vrijednosti od 174 tisuće eura.

Osim tegljača Hrvatskog Caritasa, prema Turskoj i Siriji je krenulo i pet tegljača koje je poslala Vlada te jedan kamion Hrvatskog Crvenog križa.

Podsjetio je i kako se Hrvatski Caritas od početka uključio u akciju pomoći. U ponedjeljak je otvorio donacijski telefon, u utorak bankovni račun, napomenuo je dodavši kako je dosad bilo 32 tisuće poziva na donacijski telefon te da je prikupljeno oko 45 tisuća eura.

HBK je izdvojio 50 tisuća eura za stradale u Turskoj i 50 tisuća eura za Siriju.

Istaknuo je i kako Hrvatski Caritas ide s dva kamiona u vrijednosti 174 tisuće eura prema Caritasu Anadolije, gdje će ostaviti potrepštine koje su pripremili zajedno s Podravkom.

Humanitarna pomoć u jednom tegljaču je upravo dar Podravke, rekao je.

Istaknuo je i kako su sve biskupije i župe dobile upute da budu solidarne u mislima, molitvama i u novčanim prilozima koji će ići izravno za Tursku i Siriju.

Za Siriju ne možemo poslati konvoj, ali možemo preko Izraela i Bejruta doći do sirijskog Caritasa i oni će dalje distribuirati hranu, reakao je.

Dodao je i da planiraju poslati deset stambenih modula u Siriju te da traže način kako dostaviti.

Broj donacijskog telefona Hrvatskoga Caritassa je 060 90 10.

Najčitaniji članci