Obavijesti

News

Komentari 50

HDSSB predstavio predizborni program: "Nudimo rješenja..."

HDSSB predstavio predizborni program: "Nudimo rješenja..."
5

"Za razliku od drugih kojima su predizborni programi prepisani iz prošlih godina i predstavljaju skup lijepih želja, mi za sve što nudimo imamo konkretna rješenja"

VIDEO

Glavašev HDSSB predstavio je okosnicu svog predizbornog programa kojega će provoditi pod novim sloganom "Za svoj dom". 

Na tiskovnoj konferenciji, gdje su čelnici stranke nekoliko puta simbolično naglasili kako su 'spremni' za svoj dom, istaknuli su kako i na ove izbore izlaze samostalno, s narodom.

- Za razliku od drugih kojima su predizborni programi prepisani iz prošlih godina i predstavljaju uglavnom skup lijepih želja, bez konkretnih mjera i programa, mi za sve što nudimo imamo konkretna rješenja, programe i objašnjenja kako i zašto to učiniti. I što je najbitnije, to su mjere koje namjeravamo učiniti odmah nakon izbora, znači ne nakon dvije, pet ili deset godina. Kao prvo, naš je zadatak očuvati naše domove kao svetinju obitelji, jer dom je posljednjih godina postao nesiguran i mnogi su prisiljeni napustiti ga u potrazi za boljim životom - rekao je predsjednik stranke Dragan Vulin. 

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Devet konkretnih mjera

Naveo je devet konkretnih mjera koje HDSSB predlaže za boljitak slavonskobaranjskog čovjeka, ali i cijele Hrvatske. Prva je hitna legalizacija poljoprivrednih objekata, čiji su troškovi opteretili slavonskog seljaka. Druga je smanjiti troškove zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, potom preseljenje Ministarstva poljoprivrede i svih njegovih agencija i službi u Slavoniju, na uslugu seljacima, kojima najviše i trebaju. Potom smanjenje PDV-a na hranu, i povezivanje zelene i plave Hrvatske. 

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Poljoprivreda i jaka Slavonija i Baranja okosnica su našeg progama jer seljaku treba omogućiti da sve što proizvede ostane u Hrvatskoj, čime profitiramo svi. Treba seljaka naučiti da povlači sredstva iz EU, a također treba i educirati stručnjake da izrađuju takve programe za povlačenje sredstava iz EU jer trenutno Hrvatska više uplaćuje u EU fondove, nego što izvlači, a sve zbog nestručnosti birokracije - kazao je Vulin. 

HDSSB zagovara financijsku i fiskalnu decentralizaciju Hrvatske, reformu lokalne i regionalne samouprave koja je ogromna i preskupa, besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola i minimalnu plaću u iznosu od 50 posto od prosječne hrvatske plaće. 

- Naše mjere su lako i brzo provedive, ne zahtijevaju puno novca, neke čak ništa i niti jedna od njih nije nerealna. Spremni smo poduzeti ih odmah nakon izbora jer Slavonija više ne može čekati, nemamo više bonusa - zaključio je Vulin ne želeći otkriti da li će na izbornoj listi biti i Branimir Glavaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...