Obavijesti

News

Komentari 147

HDZ bez pitanja za Bandića, SDP misli da se nešto događa

HDZ bez pitanja za Bandića, SDP misli da se nešto događa
6

Pojavile su se špekulacije da bi Milan Bandić sa svoja dva zastupnika mogao podržati vladu HDZ-a u zamjenu da HDZ podrži gradski proračun u Zagrebu

VIDEO

Na aktualnom satu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u utorak je bilo najmanje pitanja do sada, točnije samo devet, a većinu su postavili SDP-ovci. HDZ se, piše Tportal, ponašao kao da u Zagrebu nitko nema nikakvih problema. Davor Bernardić (SDP) je primijetio da je malo pitanja.

-  Ne znam zašto je najmanje pitanja. Možda se nešto događa, vidjet ćemo - rekao je Bernardić.

Pojavila su se i nagađanja da bi proračun Milana Bandića mogao odlučivati i o vladi. Naime, da bi prošao zagrebački proračun Bandić treba većinu od 51 zastupnika. Nužna mu je potpora ili kluba HDZ-a koji broji s partnerima 10 zastupnika. Ili HSS-a i HSLS-a koji u gradu, za razliku od nacionalne razine, nisu u koaliciji s HDZ-om, ali surađuju. Šuška se da bi Bandić, u zamjenu za potporu njegovog proračuna "teškog" 6,8 milijardi kuna, s dva svoja zastupnika mogao podržati vladu HDZ-a.

"Možda su naučili da pitanjima samo gradonačelniku rade PR"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milana Bandića su novinari pitali da komentira činjenicu da mu HDZ-ovci u utorak na aktualnom satu nisu postavljali pitanja. Bandić je rekao:

- Možda su naučili da pitanjima samo gradonačelniku rade PR pa zato ne pitaju, a ostali to još nisu naučili. 

'Zašto kasni kamp? Izgubilo se šest mjeseci dok me nije bilo' 

Kamp Hrvatskog nogometnog saveza bi se trebao početi graditi na Sveticama krajem ožujka iduće godine, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak na aktualnom satu Gradske skupštine. Davor Bernardić (SDP) pitao je Bandića što se događa sa zemljištem nad kojim je koncesiju dobio HNS.

- Radovi još nisu počeli jer pazimo na svaki zarez. Šest mjeseci se izgubilo dok me nije bilo. Prvo se trebao potpisati ugovor s Kaptolom. Nakon što bazen bude gotov, tamo će se graditi kamp, a trebaju se dovršiti i sjeverna i zapadna tribina maksimirskog stadiona - rekao je Bandić. 

Bernardiću je ironično poručio kako mu je drago da sada brine o tijeku radova, jer je "jako bio za kamp HNS-a i pomogli ste mi da to što prije realiziram". Nastavio je kako je isto tako SDP "jako bio i za prolaz 'Cvjetni', a sada parkiraju tamo", kao i za fontane "na kojima se sada slikaju kada se netko ženi". 

Bernardića je nazvao svojim "korektivom" i čestitao mu na tome, zahvalivši mu i što ga, kaže, podsjeća da ne bi zaboravio na te projekte.

SDP-ovci Bandića pitali o neasfaltiranim ulicama i pročišćivaču voda

Dok HDZ nije imao nikakve pitanja o gradskoj problematici, SDP-ovce je između ostalog zanimalo što je sa SRC-om Svetice, pročišćivačem otpadnih voda te što je s drugim dijelom ulice Drežnik u Brezovici koji je ostao neasfaltiran.

Gradski zastupnik Dan Špicer upozorio je kako drugi dio ulice Drežnik nije asfaltiran posljednje tri godine, istaknuvši da je obećao tim ljudima da će u Skupštini pokazati slike koje pokazuju da je samo pola ulice uređeno.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovorio mu je da je u zadnja tri mjeseca 28 puta bio u Brezovici, istaknuvši da je tamo i poderao jedne cipele. "Ja sam u zadnja tri mjeseca bio 28 puta u Brezovici. Tamo ima za asfaltirati 13.800 metara. Ja nisam čitao na Drini ćuprija, ja to radim. Uputite legitimni prijedlog, ne ovdje kao manekeni. Ne mogu suspendirati demokraciju, mjesni odbor je prva štenga", poručio mu je zagrebački gradonačelnik. 

Dan Špicer odgovorio mu je kako je u Brezovici bio desetak puta i to u funkciji predsjednika Odbora za predstavke i pritužbe, nakon što su se građani žalili.

"Zagrebačke ceste nemaju nalog za ovaj dio ceste. Priznat ću vam da ste prošli Zagreba više od svih nas zajedno, ali mislim da to građane Brezovice ne zanima. Ljude ne zanima tko će ga riješiti, jer oni zadnje tri godine nemaju asfalt", komentirao je Špicer. 

Bandić je na kraju poručio da "ako ćemo stranački asfaltirati ceste trebat će nam pištolji jer će svatko imati svoju cestu".

SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger postavio je pitanje može li se regulirati projekt pročišćivača otpadnih voda da cijena naknade bude manja, jer je on jedan od razloga zašto Zagrepčani plaćaju skupu vodu – naknadu za pročišćavanje iako nisu spojeni na pročišćivač.

Ugovorom s koncesionarom, kazao je, određena je fiksna naknada bez obzira koliko se vode pročistilo.

Zagrebački gradonačelnik odgovorio mu je da naknadu ne plaća nitko tko nije spojen na pročišćivač te da će plaćati kada budu spojeni do polovice iduće godine.

"Vi ste zakon mijenjali da biste mogli s Francuzima potpisati koncesiju za Zračnu luku Zagreb. Da sam ja to napravio, nikada ne bih izašao iz Remetinca", kazao je Bandić.

"Pričate o 90 milijuna kuna. Zagreb će isplatiti koncesionaru 107 milijardi kuna od toga, ako uzmete u obzir da je cijena izgradnje 180 milijuna eura i kamatnu stopu od devet posto. Za te novce moglo se izgraditi oko 215 škola, 430 vrtića, 500 dvorana, 45 korisnih centara, 73 žičare i 27.000 kilometara vodovoda", poručio je Etlinger.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag