Obavijesti

News

Komentari 670

"Imamo previše potencijala da bi bili na ekonomskom dnu"

"Imamo previše potencijala da bi bili na ekonomskom dnu"
11

HDZ na skupu predstavlja dio svog gospodarskog programa koji je rađen u suradnji s bavarskim institutom CESifo. Osim Karamarka, govorila je i predsjednica RH

VIDEO

Ova konferencija je bitna stranica na putu ekonomskog oporavka na čemu HDZ intenzivno radi, rekao je jutros šef HDZ-a Tomislav Karamarko na početku konferencije "Hrvatska i EU - Razvojna politika 2015. - 2020." u zagrebačkom hotelu Westin.

HDZ na skupu predstavlja dio svog gospodarskog programa koji je rađen u suradnji s bavarskim institutom CESifo.

- Hrvatska mora prestati biti zemlja slučaj. Nismo osuđeni da budemo zemlja slučaj, imamo previše potencijala da bi bili na ekonomskom dnu. Naš je ekonomski program alternativa depresiji i krizi! - rekao je Karamarko.

Dodao je kako Hrvatska od uvoznika hrane treba ostati izvoznik. Posebnu pozornost, kaže, treba pridodati energetici. Osvrnuo se na nezaposlenost i iseljavanje mladih te je naglasio kako HDZ u svom gospodarskom programu želi zaustaviti taj negativan trend, piše tportal .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
GOran Jakuš /Pixsell

Kolinda: Hrvatska će biti bogata zemlja

Nakon Karamarka okupljenima se obratila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Hrvatska nije nikad bila u dubljoj krizi, toliko osiromašena. Zato želim zajedničku sjednicu Vlade i nadam se da će se Vlada tome odazvati jer nam na prvom mjestu mora biti dobrobit Hrvatske i svih naših građana - rekla je Kolinda. Ponovno je istaknula kako nema razloga da Hrvatska ne bude najbrže rastuće gospodarstvo u ovom djelu EU-a i bogata zemlja. Najavila je i skorašnji susret s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom.

Reforme mogu trajati godinama

Hans-Werner Sinn, autor ekonomskog programa HDZ-a i predsjednik Instituta IFO u nedjelju je za RTL izjavio da bi reforme mogle trajati godinama. Dodao je kako hrvatsko gospodarstvo danas nije u dobrom stanju.

- Kriza koja je zahvatila južnu Europu je očigledno zahvatila i Hrvatsku. Nezaposlenost je vrlo visoka. Ukupna stopa nezaposlenosti od 17 posto je treća najviša u eurozoni nakon Grčke i Španjolske. Skoro polovina mladih koja ne pohađa školu je nezaposlena - rekao je Sinn. Na pitanje kako misli da bi se hrvatsko gospodarstvo moglo poboljšati, Sinn je rekao:

- O preporukama još ne mogu govoriti. Radimo na projektu, došli smo do sredine. Bilo bi prerano govoriti o preporukama. Bit će to sigurno preporuke za strukturna poboljšanja hrvatskog gospodarstva, jačanje konkurentnosti industrije, privlačenje inozemnih ulaganja - jer izravna ulaganja su hitno potrebna - te povećanje fleksibilnosti tržišta rada.

Pokretanje videa...

00:43
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 670
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a