News

Komentari 15

'HDZ čini sve kako bi očuvao vlast, ne misleći na posljedice'

'HDZ čini sve kako bi očuvao vlast, ne misleći na posljedice'

Od lipnja možemo očekivati povećanje nezaposlenosti u privatnom sektoru, a još veće udare od rane jeseni. Posebno kad se vidi koliko je turizam podbacio, rekao je Mirando Mrsić

Stranka Demokrati Miranda Mrsića prozvala je u ponedjeljak HDZ kako sve radi da bi očuvao vlast, ne misleći na posljedice vlastitih politika koje će se prelomiti preko leđa građana. 

- Od lipnja možemo očekivati povećanje nezaposlenosti u privatnom sektoru, a još veće udare od rane jeseni. Posebno kad se vidi koliko je turizam podbacio - rekao je Mrsić na konferenciji za novinare, ističući kako "kvazi umirujuće prognoze imaju jedinu svrhu, a to je promocija pred izbore".

Građane je pozvao da na izborima kažu glasno"'ne" HDZ-u, jer nam treba odvažna i stabilna Vlada koja je spremna na sustavne rezove, nužne reforme i "zatvaranje pipe" korupciji.

- Zato pozivam sve stranke od centra na lijevo na stvaranje progresivnog saveza, jer je nužno skinuti HDZ s trona. Jedino zajednički to možemo učiniti - poručio je.

Također smatra da sada pravo vrijeme za izjednačavanje prava branitelja s pravima ostalih građana.

- Svi su se istinski branitelji borili primarno za našu Hrvatsku, sigurno ne žele da se njihov status koristi kao izborni spin HDZ-a kojem je primarni interes napuniti vlastite džepove - rekao je Mrsić dodavši kako je nužno braniteljske i povlaštene mirovine izdvojiti iz mirovinskog sustava.

Posebno je naglasio da se Demokrati zauzimaju za otpuštanje svih nepotrebno zaposlenih u mandatu Karamarka i Plenkovića "narodski znane kao uhljebe".

Potpredsjednica Demokrata Bojana Hribljan ocijenila je da će se zdravstveni sustav, koji godinama "diše na škrge", zbog pandemije koronavirusa i s predloženim rebalansom teško oporaviti.

Povećanje za zdravstvo u rebalansu od dodatnih stotinjak milijuna kuna jedva će pokrpati rupe protuepidemijskih mjera, ali to neće biti dovoljno za normalnu zdravstvenu zaštitu, a kamoli za još jedan val koronavirusa, rekla je.

Najčitaniji članci