Obavijesti

News

Komentari 56

Odlučili su: HDZ-ovci će novog predsjednika birati 20. svibnja

Odlučili su: HDZ-ovci će novog predsjednika birati 20. svibnja
11

Kandidature za šefa stranke su, uz Kosor, najavili Tomislav Karamarko, zamjenik Darko Milinović, Domagoj Milošević, te Drago Prgomet i Milan Kujundžić

VIDEO

Na sjednici stranačkog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, članovi su u ponedjeljak odlučili kako će unutarstranački izbori na kojem će birati novog predsjednika biti 20. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Odlučili su i kako će novog predsjednika birati 2200 delegata. 

Aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor naglasila kako su danas na sjednici sve odluke donijeli jednoglasno. Rekla je i kako izbori za županijske odbore počinju 11. veljače i traju do 5. svibnja. 

Šeks je htio smanjiti broj delegata?

Iza 14 sati na sjednicu Predsjedništva su stigli Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. Šeks je pozdravio okupljene novinare i na pitanje o datumu izbora rekao kako će se sve saznati na vrijeme. Kosor je rekla kako očekuje da će se na sjednici dogovoriti oko datuma izbora. Na pitanje novinara kako se osjeća nakon što su Hrvati glasovali 'za' Europsku uniju, rekla je kako je to odličan osjećaj. 

Na sjednicu su došli i Gordan Jandroković, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang i Branko Vukelić. Na pitanje novinara da li očekuje da će se danas dogovoriti o datumu izbora, Hebrang je rekao:

- Kakav datum,  jel' nekome rođendan?

Navode da Vladimir Šeks planira izmjenama statuta smanjiti broj delegata sa 2500 na 1200 Hebrang je čuo iz medija te je komentirao da očekuje da će nešto više doznati na sastanku Predsjedništva. Hebrang se našalio te za napise o delegatima rekao kako očekuje da će ih biti 30 pa će izabrati pola predsjednika. Darko Milinović koji je došao malo prije 15 sati je rekao kako birače HDZ-a planira osvojiti svojim programom. Rekao je kako bi danas trebali razgovarati i o financiranju kampanja te kako je on danas prvi put čuo da će biti 1200 delegata. 

Drago Prgomet koji je također najavio kandidaturu za šefa stranke komentirao je najave da bi se mogao smanjiti broj delegata. Rekao je kako se ne može složiti s time da se pravila igre sada mijenjaju jer se tako krše demokratski standardi.  

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor osvrnula se na buduće izbore i izjavila kako je sigurna da će izbori u HDZ-u biti u demokratskom ozračju te da će se osobno za to zauzeti. 

Svoje kandidature za šefa stranke su, uz Kosor, najavili Tomislav Karamarko, zamjenik predsjednice stranke Darko Milinović, Domagoj Milošević, te Milan Kujundžić i Drago Prgomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.