News

Komentari 424

HDZ i Bandić dogovorili: Alemka Markotić bit će Zagrepčanka godine. Dobiva i 50.000 kuna

HDZ i Bandić dogovorili: Alemka Markotić bit će Zagrepčanka godine. Dobiva i 50.000 kuna

Dr. Alemku Markotić je predložio HDZ-ov ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić. Stranka je to podržala unatoč cijepljenju majke u klinici koju vodi i kršenju mjera na misi: Stručna je i nesebično se bori protiv pandemije

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" bit će proglašena Zagrepčankom godine. Nagradu dodjeljuje Grad Zagreb svake godine, ove je bilo 12 kandidata, među ostalima i Natalija Prica, mlada zastupnica koju redovno viđamo s gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

POGLEDAJTE VIDEO: Alemka Markotić bit će Zagrepčanka godine

Sjednica skupštinskog Odbora za javna priznanja će biti održana u ponedjeljak i tada će Markotić i službeno biti izglasana kao žena koja je zaslužila nagradu za prošlu godinu. Još to treba potvrditi i Skupština, ali kako nam je potvrđeno od više sugovornika, oko Markotić su se usuglasili HDZ i Milan Bandić koji u partnerstvu drže vlast u Zagrebu. Tako da se radi o gotovoj stvari. Uz priznanje, nagrada nosi i 50.000 kuna dr. Markotić. 

Nju je predložio KBC Zagreb, odnosno njegov ravnatelj Ante Ćorušić(HDZ). Obrazloženje je na 30-ak stranica, ali ukratko, navodi se njen doprinos borbi protiv pandemije i istraživanja koja je provela.  Stranka je stala iza tog prijedloga.

- Ona je najbolja kandidatkinja za nagradu i smatramo da ju je dr. Markotić zaslužila. Njena borba u ovoj pandemiji je bila nesebična i radila je 24 sata dnevno u interesu građana. Rezultati se vide i danas - kaže Mislav Herman, šef zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Odbora za javna priznanja koji očekuje da i će i oporbeni zastupnici podržati prijedlog.

Markotić je članica nacionalnog Stožera civilne zaštite koji odlučuje o mjerama u borbi protiv pandemije. Iako je u početku bila omiljena u javnosti, Markotić se opravdano našla na meti kritika kada je otkrila da je svoju staru majku cijepila u Klinici koju vodi. A zatim lažno optužila novinare da su se oni cijepili preko reda, da bi kasnije to ublažila rekavši da je samo takvo nešto čula. Sudjelovala je i kao govornik na misi povodom Stepinčeva ispred zagrebačke katedrale. Na misi su se, suprotno odlukama stožera, okupile stotine ljudi.

Najčitaniji članci