Obavijesti

News

Komentari 169

Kandidatkinja za Zagrepčanku godine je i Bandićeva uzdanica i bivša misica Natalija Prica

Kandidatkinja za Zagrepčanku godine je i Bandićeva uzdanica i bivša misica Natalija Prica
5

U obrazloženju za kandidaturu navodi se da je Prica nagradu zaslužila iznimnim zalaganjem i rezultatima rada kao maksimalno angažirana gradska zastupnica. Petek kaže da se u tri godine za riječ javila četiri puta

VIDEO

Natalija Prica svojim je iznimnim zalaganjem i rezultatima rada kao maksimalno angažirana gradska zastupnica, kao jedna od najbližih suradnica gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, kao vrhunski uspješna znanstvenica, pa i kao vrlo uspješna stranačka dužnosnica obilježila proteklu godinu u najpozitivnijem mogućem svjetlu i vratila nadu građankama i građanima Grada Zagreba, posebice onima kojima je poruka nade, optimizma i vjere u sebe i u naše društvo danas najpotrebnija. 

Obrazloženje je to Nade Balen, predsjednice Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava, koja je gradonačelnikovu uzdanicu kandidirala za nagradu Zagrepčanka godine. Natalija Prica jedna je od 12 kandidatkinja za spomenutu nagradu koja osim priznanja donosi 50.000 kuna.

Prica je kao članica stranke Milana Bandića ušla u zagrebačku Skupštinu kao zamjena, a ova stomatologinja 2011. bila je Miss Universe Hrvatske. Posljednje objave vezane uz njezino ime su iz prosinca prošle godine kada je sa zagrebačkim gradonačelnikom viđena u dućanu s bundama u centru Zagreba, a kasnije je objasnila da su obilazili obrtnike u krizi.

Bandića pratila u stopu: Ona je Natalija, missica s 2 diplome...
Bandića pratila u stopu: Ona je Natalija, missica s 2 diplome...

Da je Natalija Prica kandidatkinja potvrdio nam je oporbeni član skupštinskog Odbora za javna priznanja Renato Petek kojem je u zapelo za oko obrazloženje da Prica maksimalno angažirana gradska zastupnica. Kazao nam je kako se Bandićeva uzdanica u tri godine za riječ javila četiri puta.  

- Ne sjećam niti jedne njezine inicijative ni istupa o bilo čemu vezanom za gradsku politici - kazao je Petek koji njezinu kandidaturu za nagradu Grada Zagreba smatra grotesknom.  

- U ovom gradu očito vlada samo ljubav. Bio bi vrhunac 20. godišnje karijere Milana Bandića da kolegica Prica postane Zagrepčanka godine upravo zbog svih navedenih doprinosa - ironičan je Petek. 

Stava je da ovakvim kandidaturama cijela nagrada gubi smisao. Naime, nagradu se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji žena u društvu, ženskih i ljudskih prava, ravnopravnost spolova.

Glazbenicu Rucner u Skupštini Miki zamijenio bivšom misicom
Glazbenicu Rucner u Skupštini Miki zamijenio bivšom misicom

- Brojne kandidature nemaju veze s tom nagradom i ne mogu pronaći povezicu. Promašili su duh nagrade - ističe Petek koji ne očekuje da matični odbor ozbiljno razmotriti ovaj prijedlog, jer bi to bilo potpuno neprimjerenu budući da se radi o zastupnici kojoj je mandat u tijeku.

Odbor za javna priznanja u sljedećih 15 do 20 dana trebao bi se sastati i razmotriti pristigle kandidature.  Prijedlog zatim šalje Gradskoj skupštini koja o nagradama Grada Zagreba, među kojima je i Zagrepčanka godine, glasa u paketu. U spomenutom odboru većinu drže HDZ i Bandićeva stranka. No partneri očito nisu složni oko toga tko bi trebao dobiti spomenutu nagradu za 2020. godinu.

Naime, HDZ ima svoju kandidatkinju. KBC Zagreb za Zagrepčanku godine kandidirao je Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Ravnatelj spomenute bolnice je Ante Ćorušić, istaknuti HDZ-ovac, koje je ujedno i šef stranačkog odbora za zdravstvo. 

U obrazloženju ravnatelj KBC-a Zagreb navodi kako bi Markotić nagradu zaslužila jer je tijekom pandemije COVID-19 dala svoj nemjerljiv doprinos u razumijevanju bolesti kao i kontroli njezinog širenja, da je prva upozorila da je u pandemiji pobol i smrtnost ženske populacije veća nego u muškoj populaciji, a inicirala je i istraživanje o utjecaju infekcije SARS-CoV-2 virusom na reprodukcijsko zdravlje žena.  

Posljednjih tjedana članica Nacionalnog stožera pod lupom javnosti našla se nakon odlaska na misu pred zagrebačkom Katedralom, ali i jer je cijepila svoju majku u klinici kojoj je na čelu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...