Obavijesti

News

Komentari 19

HDZ i dalje ne želi razvrgnuti veze s Bandićem, zato Vanđelić nije kandidat za gradonačelnika

HDZ i dalje ne želi razvrgnuti veze s Bandićem, zato Vanđelić nije  kandidat za gradonačelnika

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević kao jedan od razloga da Damir Vanđelić ne bude gradonačelnički kandidat HDZ-a naveo da ta stranka ne želi razvrgnuti veze s Milanom Bandićem

VIDEO

"HDZ i dalje ne želi razvrgnuti veze s Milanom Bandićem i ja spekuliram da je moguće to bio jedan od razloga", izjavio je gradski i saborski zastupnik Tomašević u stanci sjednice Gradske skupštine, ističući da se to vidi i na aktualnoj sjednici.

Suludim je ocijenio da Vanđelić, koji još u pravom smislu nije ni počeo veliki posao kao privremeni ravnatelj Fonda za obnovu, "a znamo da nije samo privremeni, nego se javio i da bude stalni ravnatelj", sada odlazi prije nego je posao i završio.

HDZ pripremao Vanđelića kao kandidata, ali je očito puklo 

Tomašević je istaknuo kako je u zadnjih tjedan dana Vanđelić bio na naslovnicama medija jer ga je HDZ pripremao kao kandidata za gradonačelnika, ali da je "vjerojatno puklo u ovim zadnjim danima".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitan misli li da je "puklo" jer HDZ navodno nije htio obećati Vanđeliću da neće postizborno koalirati s Bandićem, odgovorio je da se na Skupštini i dalje vidi da HDZ podupire Bandićeve, ne i oporbene prijedloge koji "zdravo razumski idu za pomoć građanima nakon potresa".

Vanđelić se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba: Samo o obnovi grada sad razmišljam
Vanđelić se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba: Samo o obnovi grada sad razmišljam

"Pa čak vidim i predsjednika gradskog HDZ-a koji javno govori da nema nikakvih trvenja između njih i Milana Bandića, da je koalicija stabilna", rekao je. 

Na pitanje hoće li po njemu HDZ i SDP imati "alibi kandidate" i zapravo podržavati Bandića jer obje stranke, možda malo više HDZ, s njim kvalitetno surađuju godinama, odgovorio je kako od HDZ-a očekuje "alibi kandidata".

HDZ se kladi da Bandić ostane kako bi s njim nastavili trgovati

"Da će se kladiti radije na to da će Milan Bandić ostati i da će onda s njim i dalje moći trgovati u Gradu Zagrebu i da im je to nekako vjerojatniji scenarij. Izgleda sve više i više da će tako i biti", poručio je Tomašević. 

"Iako dvije najveće stranke i dalje kalkuliraju kandidata, mi smo oko toga od početka jasni. Ušao sam u to bez ikakvih kalkulacija, završavam program, obilazim teren, slažemo liste i bavimo se kampanjom bez obzira na ove situacije", naglasio je. 

Vanđelić odustao od utrke za Zagreb, Milan Bandić sretan
Vanđelić odustao od utrke za Zagreb, Milan Bandić sretan

Upitan može li kao kandidat za gradonačelnika samo platforme Možemo! ostvariti uspjeh, ili je ipak trebalo ići na okupljanje ljevice koja bi ga podržala, ponovio je da su takvu odluku donijeli jer im je bitno motivirati nove birače na izbore.

"Mislimo da u prvom krugu možemo motivirati i neke nove birače na izbore, a u drugom krugu ionako će onda ljudi birati ne više za svog favorita, nego za drugog najboljeg i s te perspektive očekujemo onda širu podršku", rekao je Tomašević koji Bandića očekuje u drugom krugu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u