Obavijesti

News

Komentari 457

HDZ i dalje vodi, SDP opet pao, Holy popularna kao i Josipović

Mirela Holy, šefica ORaH-a je po popularnosti dosegnula predsjednika Ivu Josipovića. Oboje imaju potporu 68 posto birača, ali Holy ima više pozitivnih birača

VIDEO

Mirela Holy, šefica ORaH-a i bivša SDP-ova ministrica, po popularnosti je dosegnula predsjednika Ivu Josipovića. Oboje imaju potporu 68 posto birača, ali Holy ima više pozitivnih birača, odnosno onih koji izjave da će izaći na izbore. Pokazali su to rezultati Crobarometrova istraživanja za kolovoz koji je Ipsos Puls proveo za Dnevnik Nove TV na uzorku od 958 ispitanika.

Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu, prvi je put testirana i ima podršku 55 posto birača. Ovi rezultati dolaze uoči prosinačkih predsjedničkih izbora.

HDZ učvrstio vodstvo

HDZ je i dalje najjača stranka u Hrvatskoj dok je podrška SDP-u nastavila padati. Prema istraživanju, HDZ podupire 25,9 posto ispitanika, a SDP svega 17,5 posto. Treća stranka po popularnosti je i dalje ORaH Mirele Holy kojeg podržava 15 posto ispitanika.

Lista Milana Bandića je na četvrtom mjestu sa 4,9 posto, peti su Laburisti sa 4,4 posto, a  slijede HSS i Hrast s po 2,7 posto, HNS s 2 posto i Reformisti Radimira Čačića s 1 posto. Ostale stranke zajedno osvajaju 11,7 posto, a neodlučnih je 12 posto ispitanika.

Za usporedbu, prošlog mjeseca je HDZ imao potporu 24,8 posto ispitanika, SDP 19,6 posto ispitanika, a ORaH 15,1 posto ispitanika.

Karamarkov savez vodi

Da se danas održavaju izbori, HDZ-ov savez na čelu s Tomislavom Karamarkom osvojio bi 29,7 posto glasova, a Kukuriku koalicija imala bi 21,6 posto potpore birača. 

Obje koalicije padaju s obzirom na srpanj: HDZ-ova ima 0,7 posto manju potporu, a SDP-ova 1,6 posto. No, o novoj vladi u ovom trenutku odlučivale bi druge stranke. ORaH bi osvojio 15,5 posto, Bandićeva lista 6,1 posto.

Većina misli da zemlja ide u lošem smjeru

Vladina politika među biračima ocijenjena je kao i mjesec prije. 77 posto birača ne odobrava poteze Vlade, a odobrava ih 16 posto. Istovremeno, da zemlja ide u lošem smjeru misli 82 posto birača, a njih 11 posto misli suprotno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 457
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.