News

Komentari 15

HDZ ismijao opoziciju: 'Tresla se brda, rodila se oporba. Ni za vlastite inicijative ne glasaju'

HDZ ismijao opoziciju: 'Tresla se brda, rodila se oporba. Ni za vlastite inicijative ne glasaju'

Činjenica da jedna trećina oporbe ne glasuje za vlastite "prijedloge" dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima, napisali su HDZ-ovci na Facebook profilu.

Vladajući su Istražno povjerenstvo, ali i Interpelaciju o radu Vlade u vezi s pripremom zdravstvenog sustava na posebne okolnosti uzrokovane korona virusom, kao i zaključak o Izvješću Stožera Civilne zaštite odbili, ali su i ismijali oporbu jer za vlastite inicijative nisu glasali svi. 

- Neslavno su prošle još tri oporbene "inicijative." Premda broje 75 ruku u Saboru, za zaključak o Stožeru civilne zaštite, interpelaciju o radu Vlade tijekom koronakrize uspjeli su prikupiti samo 49 glasova. Dakle, 26 manje nego što ih imaju! Ni pri izjašnjavanju o osnutku (protuzakonitog) Istražnog povjerenstva u slučaju Janaf nisu se baš proslavili - 52 glasa 'za'. Činjenica da jedna trećina oporbe ne glasuje za vlastite "prijedloge" dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima - poručili su iz HDZ-a putem Facebooka.

SDP-ov Peđa Grbin podsjetio je prije glasanja o osnivanju Istražnog povjerenstva kako je njemački parlament, nakon skandala koji potresa tamošnju vladu, osnovao povjerenstvo iako je sudski postupak već počeo. 

- U taj skandal u Njemačkoj upetljani su i predsjednica njemačke vlade  i ministar financija. Oporba je predložila osnivanje Povjerenstva, većina se nije protivila i Bundestag je osnovao Povjerenstvo. Vladajući kroz naše Povjerenstvo ne žele vidjeti kako da se naši propisi poboljšaju, a zašto, to ostavljam svakome da sam zaključi - poručio je dodavši kako HDZ-ovci ne žele istraživati korupciju.

Sandra Benčić, zastupnica Zeleno-lijevog bloka, istaknula je kako su im se počeli javljati brojni ljudi iz pravosuđa nakon što su pokrenuli zahtjev za osnivanjem Povjerenstva te da su dobili dokaze o brojnim manipulacijama u dodjeli predmeta.

- Citirat ću jednog suca koji mi je rekao ovako: "Da ste vi uspjeli osnovati Povjerenstvo, mi bi mogli doći govoriti jer bi nam to bila dužnost i ne bi se morali skrivati iza anonimnosti, koja nam je nametnuta jer ako prijavimo korupciju ili sumnju na nezakonitosti bivamo sankcionirani unutar kolektiva. Da je bilo omogućeno osnivanje Povjerenstva, mi bi to mogli reći javno i to bi pokrenulo lavinu među svim onim poštenim sucima koji žele mijenjati stvari" - poručila je. 

Najčitaniji članci