Obavijesti

News

Komentari 15

HDZ ismijao opoziciju: 'Tresla se brda, rodila se oporba. Ni za vlastite inicijative ne glasaju'

HDZ ismijao opoziciju: 'Tresla se brda, rodila se oporba. Ni za vlastite inicijative ne glasaju'

Činjenica da jedna trećina oporbe ne glasuje za vlastite "prijedloge" dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima, napisali su HDZ-ovci na Facebook profilu.

VIDEO

Tresla se brda, rodila se oporba, komentirali su HDZ-ovci nakon što u Saboru nisu prošla sva tri oporbena prijedloga, među kojima je i prijedlog za osnivanjem Istražnog povjerenstva kojim su, nakon afere Janaf, htjeli ispitati curenje informacija iz istraga i evenutalni pritisak na neovisna pravosudna tijela. 

Vladajući su Istražno povjerenstvo, ali i Interpelaciju o radu Vlade u vezi s pripremom zdravstvenog sustava na posebne okolnosti uzrokovane korona virusom, kao i zaključak o Izvješću Stožera Civilne zaštite odbili, ali su i ismijali oporbu jer za vlastite inicijative nisu glasali svi. 

- Neslavno su prošle još tri oporbene "inicijative." Premda broje 75 ruku u Saboru, za zaključak o Stožeru civilne zaštite, interpelaciju o radu Vlade tijekom koronakrize uspjeli su prikupiti samo 49 glasova. Dakle, 26 manje nego što ih imaju! Ni pri izjašnjavanju o osnutku (protuzakonitog) Istražnog povjerenstva u slučaju Janaf nisu se baš proslavili - 52 glasa 'za'. Činjenica da jedna trećina oporbe ne glasuje za vlastite "prijedloge" dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima - poručili su iz HDZ-a putem Facebooka.

Vladajući su odbili osnivanje Povjerenstva, Grbin (SDP): 'HDZ ne želi istraživati korupciju'
Vladajući su odbili osnivanje Povjerenstva, Grbin (SDP): 'HDZ ne želi istraživati korupciju'

SDP-ov Peđa Grbin podsjetio je prije glasanja o osnivanju Istražnog povjerenstva kako je njemački parlament, nakon skandala koji potresa tamošnju vladu, osnovao povjerenstvo iako je sudski postupak već počeo. 

- U taj skandal u Njemačkoj upetljani su i predsjednica njemačke vlade  i ministar financija. Oporba je predložila osnivanje Povjerenstva, većina se nije protivila i Bundestag je osnovao Povjerenstvo. Vladajući kroz naše Povjerenstvo ne žele vidjeti kako da se naši propisi poboljšaju, a zašto, to ostavljam svakome da sam zaključi - poručio je dodavši kako HDZ-ovci ne žele istraživati korupciju.

Sandra Benčić, zastupnica Zeleno-lijevog bloka, istaknula je kako su im se počeli javljati brojni ljudi iz pravosuđa nakon što su pokrenuli zahtjev za osnivanjem Povjerenstva te da su dobili dokaze o brojnim manipulacijama u dodjeli predmeta.

- Citirat ću jednog suca koji mi je rekao ovako: "Da ste vi uspjeli osnovati Povjerenstvo, mi bi mogli doći govoriti jer bi nam to bila dužnost i ne bi se morali skrivati iza anonimnosti, koja nam je nametnuta jer ako prijavimo korupciju ili sumnju na nezakonitosti bivamo sankcionirani unutar kolektiva. Da je bilo omogućeno osnivanje Povjerenstva, mi bi to mogli reći javno i to bi pokrenulo lavinu među svim onim poštenim sucima koji žele mijenjati stvari" - poručila je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a