Obavijesti

News

Komentari 386

Pero Čorić: Kolinda će sigurno srediti onu kuhanu pileću nogicu

Pero Čorić: Kolinda će sigurno srediti onu kuhanu pileću nogicu
19

Kolinda Grabar Kitarović nije došla na XVI. Opći sabor HDZ-a zbog obveza u NATO-u. Tomislav Karamarko rekao je da za njih predizborna kampanja počinje u rujnu

VIDEO

Prije početka XVI. Općeg sabora HDZ-a, predsjednik stranke Tomislav Karamarko dao je izjavu za medije. Na pitanje hoće li doći i Kolinda Grabar Kitarović, Karamarko je odgovorio kako ona još ima obveza u NATO savezu i da HDZ to poštuje. Dodao je da  HDZ kampanju počinje tek negdje u rujnu, listopadu.

Okupljanje HDZ-ovaca počelo je pjesmom.

- Do pobjede, do pobjede - pjevala je prepuna dvorana Vatroslav Lisinski. Uslijedila je himna te minuta šutnje za hrvatske branitelje i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana. Potom je oko 2000 ljudi glasovalo o izboru radnog predsjedništva. Jednoglasno su podržali Poslovnik o radu XVI. Općeg sabora HDZ-a kao i predloženi izbor Povjerenstva za utvrđivanje broja nazočnih izaslanika. 

Zatim su se okupljenima obratili koalicijski partneri. 

- Uvjeren sam da ćemo i na parlamentarnim izborima osvojiti većinu i izvući Hrvatsku iz ove teške situacije - poručio je Stanko Belin, predsjednik Zagorske demokratske stranke. 

- Parlamentarni izbori bit će 5:0. Uz koalicijske partnere, koji su ovdje, vjerujem da ćemo dobiti predsjedničke, a potom i parlamentarne izbore - rekao je Milivoj Špika. 

- Što se tiče predsjedničkih izbora, siguran sam da će Kolinda Grabar Kitarović srediti onu kuhanu pileću nogicu - rekao je Pero Čorić (HSP AS). 

Branko Hrg (HSS) usporedio je HDZ s dobro uštimanim orkestrom te zaključio da je dirigent zaslužio 'veliki, veliki pljesak'. Naravno, cijela dvorana je zapljeskala. 

Karamarko: Nitko neće koristiti članstvo za osobne potrebe

-Zadovoljan sam i ponosan. Čestitam Vam - na današnji dan prije četvrt stoljeća osnovana je najveća hrvatska stranka. Ponosni smo jer je naša stranka ponovo zauzela mjesto koje zaslužuje. Ponosni smo jer smo vratili našeg prvog predsjednika Franju Tuđmana. U godinu dana smo Kukuriku koaliciju pobijedili četiri puta - na prošlim europskim pa na lokalnim izborima, dali smo snažnu podršku referendumu U ime obitelji i opet smo pobijedili na ovogodišnjim euroizborima - rekao je Karamarko.

Zahvalio je svima na angažmanu i trudu. 

- Da bismo ušli u ovaj pobjednički ritam svi zajedno smo prošli dug i težak put - rekao je i dodao kako ranije nije htio prihvatiti razinu komunikacije u stranci. 

- Nakon što sam izabran za predsjednika prvi dan sam rekao korupcija i nepoštenju van, a poštenje, marljivost i domoljublje natrag u HDZ. Dok sam ja predsjednik nitko se neće koristiti članstvom za osobne potrebe. Takvi su otišli, a ako je netko ostao - najbolje da sam ode iz stranke - poručio je. Podsjetio je kako je smatrao da je HDZ detuđmaniziran i dekroatiziran.

Karamarko: Niti jedan pojedinac nije važniji od stranke

- Prošli smo u godinu i pol 170.000 kilometara. Želio sam im svima reći da se ne srame što su tuđmanovci. Nismo se dali impresionirati lažnim anketama. Jedino izborima vjerujemo, a oni su potvrdili da smo najjača stranka s najvećim povjerenjem građana. Jedini cilj tih anketa je bio pokolebati naše članove i simpatizere. Nisu uspjeli. Danas u ovoj stranci nema mjesta za sebičnjake. Niti jedan pojedinac nije važniji od stranke - poručio je Karamarko.

Najavio je pobjedu i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, kad god oni bili. 

- Budite pošteni, budite vrijedni i budite domoljubi. To je minimum koji možemo - rekao je pred kraj govora. Svi su mu pljeskali. 

- Ako su oni svoje živote dali za Hrvatsku, mi imamo obvezu živjeti za Hrvatsku - poručio je Karamarko.

"Nitko u ovoj dvorani ne voli Hrvatsku više od mene"

Ovo je rezultat našeg dvogodišnjeg rada u koji smo ulazili s dozom strepnje. Tu je nekoliko puta spomenuto jedinstvo, koje u prvi plan stavlja interese malog čovjeka i to je kvaliteta HDZ-a, rekao je Tomislav Karamarko prije nego je zatvorio opći sabor stranke..

- Ovo nije drugi HDZ, ali drugačiji sigurno jest. Nitko u ovoj dvorani ne voli Hrvatsku više od mene. Hrvatska je skrb i zadaća svih nas. Moramo se boriti za nju - rekao je te zaključio kako HDZ ima povijesnu odgovornost, jer imaju posla s političkim protivnicima, čije je bežično tkivo, kaže Karamarko, otklon od svih vrijednosti koje su se stvarale '90-ih godina. 

- Kad dođu na vlast kao da prestaje Hrvatska. U svijetu su i ljevica i desnica domoljubi. U Hrvatskoj to nije tako i to nećemo dopustiti. Dva njihova mandata su jako opasna za Hrvatsku. Dopustimo im da dožive svoju katarzu - dodao je, a onda zaključio da spasa nema ni u Savezu za Hrvatsku. 

- Moj najveći kapital je ljubav prema Hrvatskoj, a interes mi je bogata Hrvatska u kojoj ljudi mogu živjeti od svog rada. To može samo HDZ. Najveći savez za Hrvatsku je HDZ - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 386

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak