Obavijesti

News

Komentari 121

Pogledajte kako se Hebrang i Drmić prepucavaju u Saboru

Pogledajte kako se Hebrang i Drmić prepucavaju u Saboru
7

HDSSB je optužio Andriju Hebranga da ih je ucjenjivao tražeći da drže kvorum u Saboru, a da će zauzvrat Branimir Glavaš po hitnom postupku dobiti putovnicu

VIDEO

HDSSB je u srijedu na konferenciji za novinare optužio Andriju Hebranga predsjednika kluba HDZ-a da je posljednjih nekoliko dana ucjenjivao njihovu stranku tražeći da drže kvorum u Saboru a da će zauzvrat Branimir Glavaš po hitnom postupku dobiti putovnicu.

Drmić je rekao da je Hebrang kazao da premijerka Kosor osobno na svojem stolu ima papire Glavaša kojima on traži putovnicu i da će slučaj biti brzo riješen.

Nakon što je Drmić rekao da neće držati kvorum HDZ-u Hebrang mu je navodno rekao da onda neće biti ni ove druge stvari.

Drmić je ispričao i svoje telefonske razgovore s Hebrangom oko putovnice. Kaže da je sve počelo 20. kolovoza kada je Branimir Glavaš iz zatvora preko konzulata u BiH tražio da mu se izda putovnica. No ona nije stigla ni nakon 30 dana, što je zakonski rok. Drmić kaže da su nakon mjesec i pol dana provjerili su što je s putovnicom te su ga službenici i državni tajnici prebacivali između Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutarnjih poslova ali da nije uspio dokučiti zašto još nisu izdali putovnicu.

Rasplakao se i raspekmezio, a po završetku ovog uvoda upitao je hoćemo li doći na glasovanje, Drmić o Hebrangu

- U četvrtak predvečer (13. listopada op. a) vozio sam za Osijek. Nazvao me Hebrang, iako se nismo dugo čuli. Izrazio je žaljenje za ono što mi se događa sa sudom te da je protiv toga da se tako pakira i proganja ljude. Rasplakao se i raspekmezio, a po završetku ovog uvoda upitao je hoćemo li doći na glasovanje – prenio je razgovor Drmić i novinarima pokazao mobitel u kojem je stajalo da je razgovor trajao minutu i šest sekundi. Drmić je rekao da je Hebrang kazao da je problem u Bianki Matković te da bi bilo neljudski da se žena iz rodilišta dovodi u Sabor. Drmić je odgovorio da mora pitati predsjedništvo stranke, ali da vjerojatno neće glasovati.

- Potom sam ga upitao zašto prave problema oko putovnice Glavašu. Iznenađen je rekao da će provjeriti – tvrdi Drmić. Nastavio je da se s Hebrangom čuo opet u predvečerje toga dana, te mu je rekao da mu ne može reći tko i zašto je držao u ladici rješenje za Glavaša. A potom je spomenuo premijerku Jadranku Kosor.

- Evo predmet je kod premijerke na stolu i ona je obećala da će odmah ujutro to pustiti u proceduru – prenio je Hebrangove riječi Drmić.

Nakon sastanka proširenog predsjedništva u Saboru koji se održao u utorak i trajao je skoro do podneva, Hebrang je ponovno nazvao Drmića i to točno u 12,09 sati. Ovaj razgovor, provjerio je Drmić, trajao je dvije minute i 51 sekundu. Hebrang je ponovo pitao hoće li HDSSB glasovati.

- Odgovorio sam da je Burić bio na sastanku i da je bio korektan te da nećemo glasati. Hebrang je odgovorio da, ako ne ide ovo drugo (da će HDSSB glasati op.a), onda da ne ide ni ovo prvo (rješavanje putovnice op.a) – tvrdi Drmić koji je Hebrangu poručio ako bilo što pokušaju, da će se tresti cijeli Sabor od HDSSB-a.

 Hebrang je odgovorio da, ako ne ide ovo drugo, onda da ne ide ni ovo prvo, Drmić tvrdi da je glas bio uvjet za putovnicu

- Danas sam vidio jednu naslovnicu da Hrvatska opskrbljuje putovnicama srbijanske narkobosove. Oni mogu dobiti putovnice pod HDZ-ovom vlasti, a hrvatski građani i generali ne mogu. To je sramota – uzvikao je Burić koji je i upitao što će uopće papiri nečije putovnice kod premijerke na stolu. Burić je dao novinarima i ideju za utvrđivanje novina pa je rekao da treba montirati sliku Bajića iza Drmića koji je pregledavao mobitel i tražio ispis poziva kako bi potvrdio da je razgovarao s Hebrangom.

Vlada: Izjave HDSSB-a su smiješne i podle

Vlada je reagirala na konferenciju HDSSB-a i poslala priopćenje u kojem kažu da je laž da predsjednica Vlade ima papire Branimira Glavaša na svom stolu. 

- Pitanje izdavanja osobnih dokumenata, pa tako i putovnice, ne rješava predsjednica Vlade već nadležno ministarstvo. Takve izjave, koliko su smiješne, toliko su i podle i očito su u funkciji jeftinog politikanstva te ih odlučno odbacujemo, stoji u priopćenju Vladina ureda za odnose s javnošću. 

'Kad HDZ ode s vlasti, Banske će dvore trebati svetiti svetom vodom' 

Prije samog okršaja Hebranga i Drmića na hodnicima Sabora, HDSSB je održao konferenciju na kojoj je Dinko Burić rekao da će se iz Banskih dvora morati izgoniti zlo.

Nije svo zlo otišlo s Ivom Sanaderom, zlo je rašireno u cijelom vrhu stranke. I kad odu s Vlasti, Banske će dvore trebat svetit svetom vodom, a koliko je zlo unutra, trebat će i kante vode – raspoložen je bio Burić.

Hebrang: Glavaš izgubio putovnicu, a Drmić pamet

Dajte da se vidi otraga HDSSB, rekao je Hebrang pripremajući se da bi dao izjavu novinarima oko optužbi da je ucjenjivao HDSSB. Novinarima je rekao da je od te stranke očekivao i puno gorih podvala i da lako može demantirati njihove optužbe koje su smiješne i duhovite.

- O nekakvoj Glavaševoj putovnici doznao sam danas iz novina. S Drmićem sam telefonirao kad sam ga pitao kakve su njihove namjere u vezi s glasovanjem te je Drmić jasno i glasno rekao da će sudjelovati u glasovanju, ali ne kao 77. Odgovorio sam mu da ih toliko imamo ali da ga pitam hoće li biti 78. zastupnik ili više od toga. Rekao je da neće – izjavio je Hebrang i dodao da nije nadležan za putovnice i da nije prenosio nikakve informacije.

O nekakvoj Glavaševoj putovnici doznao sam danas iz novina, Hebrang o Drmićevim optužbama

Novinari su ga potom pitali, zar nije istina da je u razgovoru Drmić spomenuo problem oko putovnice pa je Hebrang potvrdio da je ipak i ranije znao za nju.

- O problemu putovnice jest govorio, čuo sam to. Rekao sam da to nije moj resor, da ne znam. Tek danas sam saznao u novinama da on traži službeno putovnicu – odgovorio je. Na ponovno pitanje novinara, nije li rekao da Glavašem problem neće biti riješen, ako njegova stranka ne dođe na glasovanje, ponovio je da o tome ništa ne zna.

- To energično demantiram, a gospodin Drmić nek vas pogleda u oči i nek to ponovi – odrješit je bio Hebrang a njemu iza leđa odjednom se pojavio Drmić koji je izašao iz stranačkih prostorija.

- Evo da vas pogledam – rekao je Drmić i nastavio da Hebranga poznaje dugi niz godina pa da nije ni očekivao da će govoriti istinu.

- Ja uvijek govorim istinu i ne lažem ni onih osam posto koje koristi Hebrang. Vi sami procijenite što je istina. Ja drugog dokaza nemam – rekao je Drmić. Nastavio je da vjeruje da je još uvijek pod mjerama DORH-a i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića pa da i imaju snimku njihova razgovora. Ubacio mu se Hebrang u riječ: 

 Ja uvijek govorim istinu i ne lažem ni onih osam posto koje koristi Hebrang, rekao je Drmić pred Hebrangom

'Na ovakvu objedu i laž, a laž je metoda HDSSB-a i to se široko pučanstvo moglo uvjeriti, reagirat ću sudskom tužbom na kojoj će Drmić morati dokazati ove optužbe'.

Drmić se nije dao smesti: 'Upravo sam kontaktirao Ured za nacionalnu sigurnost. Idem gore podnijet prijavu protiv Hebranga i HDZ-a. Odazvat ću se i na sud, bit će mi drago sresti se tamo s vama'.

Hebrang mu se zahvalio na ponudi i ponukao da nastave trgovinu.

Što si nudio? Da ćete glasovati za nas ako ja nađem putovnicu gospodinu Glavašu? - upitao je Hebrang.

Reagirat ću sudskom tužbom na kojoj će Drmić morati dokazati ove optužbe, Hebrang se naljutio

- Nisam ništa nudio, ne izvrćite tezu – odgovorio je Drmić, a Dinko Burić je nadodao da HDSSB ne šuti o metodama HDZ-a.

- Ako je cijena da ćemo svi imati putovnice ako ćemo surađivati s HDZ-om, onda ćemo dati svih 30 tisuća putovnica članova HDSSB-a – rekao je Drmić.

- Iz ovih stopa krećem u ured za izgubljene stvari i pokušat ću naći putovnicu gospodinu Glavašu – završio je Hebrang dobacujući Drmiću da je ovaj izgubio putovnicu, ali da je on izgubio pamet. Sa smiješkom mu je Drmić odgovorio: Pazi da se ne sapleteš u svoj nos!'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.