Obavijesti

News

Komentari 45

HDZ odbio žalbu članova koji se boje povratka Srba u Knin

HDZ odbio žalbu članova koji se boje povratka Srba  u Knin
1

O poruci kninskih HDZ-ovaca da je dr. Franjo Tuđman snivao etnički čisti grad, Dujić kaže sa se o nespretno napisana i da nema nikakve veze s politikom HDZ-a...

VIDEO

Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice u ponedjeljak navečer je jednoglasno odbacilo žalbu dvanaestorice kninskih HDZ-ovaca nezadovoljnih odlukom o raspuštanju Gradske organizacije HDZ-a Grada Knina koje je uslijedilo nakon što je ova stranka, na čelu s kandidatkinjom Josipom Rimac u ovom gradu prvi puta nakon oslobođenja izgubila na lokalnim izborima izgubila vlast.

Doznajemo to od Nediljka Dujića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije.

- Nakon žalbe kninskih stranačkih kolega koji su od mene kao predsjednika Županijskog odbora tražili da se očitujem i preispitam odluku o raspuštanju, sinoć se u Zagrebu sastalo Nacionalno vijeće HDZ-a te je jednoglasno odbacilo njihovu žalbu jer u pismu koje su ono uputili nema apsolutno niti jedan argument niti pravni temelj za preispitivanje odluke – rekao nam je Dujić. 

Još tijekom izborne noći svi predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a koji su izgubili izbore, uključujući i Josipu Rimac koja je bila predsjednica GO HDZ-a Grada Knina, stavili su svoje mandate na raspolaganje. Županijski odboru je zbog neuspjeha raspustio ogranke u Kninu, Tisnom, Tribunju, Primoštenu i Pirovcu. Grupa nezadovoljnika iz tog grada uputila je Nacionalnom vijeću protestno pismo koje je sablaznilo hrvatsku javnost jer su u njemu, osim što su od Nacionalnog vijeća HDZ-a tražili da još jednom preispita odluku ŽO HDZ-a o raspuštanju organizacije u Kninu, praktički optužili prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana za etničko čišćenje Knina.

– Prilikom donošenja svoje odluke morate biti svjesni dubine raskola u HDZ-u Grada Knina, nemogućnosti povratka vlasti HDZ-a u Grad Knin, zaustavljanja iseljenja Hrvata iz Knina koje je svakim danom sve veće. Iseljavanjem naših ljudi će se omogućiti povratak Srba u Knin, te ćemo se opet vratiti na početak i uništiti san dr. Franje Tuđmana koji je s razlogom naselio ovo područje - poručili su kninski HDZ-ovci u pismu Nacionalnom vijeću. 

- Normalno je da u stranci s preko 10 tisuća članova ima onih koji imaju različito mišljenje. Sve takve ja i ovim putem pozivam da se stave na raspolaganje povjerenstvu i rade u interesu stranke – ističe Dujić. 

O poruci kninskih HDZ-ovaca da je dr. Franjo Tuđman snivao etnički čisti grad, Dujić kaže sa se o nespretno napisana i da nema nikakve veze s politikom HDZ-a. 

- HDZ nikada nije bila takva stranka. Mi smo demokratska stranka koja zagovara toleranciju i napredak društva – kaže Nediljko Dujić. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.