Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
29 komentara

HDZ-ovci u Mimari slave uz Škoru, Ninu i Jacquesa

Njihove izjave nas nisu zanimale za vrijeme kampanje, a sad nas zanimaju još manje - poručio je Mladen Pavić nakon objave rezultata

J.Galoić
Foto: J.Galoić
29 komentara

Nakon objave DIP-ovih rezultata, izjavu je dala Jadranka Kosor poručivši da u stožeru ne vlada euforija, već radost.
- Mi smo pošteno radili četiri godine i imali smo jako dobre programe koje su birači prepoznali. Zahvaljujem svim građanima koji su nam povjerili svoj glas - poručila je Kosor.
Uz pjesmu "HDZ zna", Mimara se pretvorila u plesni podij. Mladež HDZ-a gromoglasno pjeva i pleše, a Ratko Maček je iz sveg grla pjevao "Moju domovinu". U pjesmi su se pridružili Mladen Grdović, Kolinda Grabar Kitarović, Dražen Žanko, Nina Badrić, Miroslav Škoro i Jacques Houdek. HDZ-ovci su još prije 23 sata počeli slaviti pobjedu, a zagrljeni stranački kolege uglas su pjevali "Viva Croatia".
Sanader se pri dolasku u stožer oko 21 sat prvo pozdravio sa stopostotnim invalidima koji su ga čekali na ulazu. U krugovima ministara već se prije objave rezultata šuškalo o pregovaranju s potencijalnim koalicijskim partnerima. U sobi su se Sanaderu pridružili i većina vodstva stranke osim Grabar-Kitarović i Nevena Ljubičića.
Glasnogovornik HDZ-a Mladen Pavić potvrdio je kako se polako ostvaruje sve ono što su najavljivali.
- Naši birači nisu skloni anketama, što se i pokazalo, ali čekamo da se obradi 25% izbornih listića. Sve što se radilo u protekle četiri godine birači su prepoznali, a prepoznali su i naš program za sljedeće četiri - rekao je Pavić.
Nakon prvih izlaznih anketa i tijesne prednosti SDP-a pred HDZ-om, svoj komentar dao je i glasnogovornik Ratko Maček.
- Isto je bilo i 2003. godine. Naši birači tradicionalno ne sudjeluju u ovim anketama. U tim anketama nisu pribrojani glasovi iz XI izborne jedinice, u kojoj je odaziv velik. Očekujemo pobjedu - rekao je glasnogovornik Vlade Maček.
Dolazak Mate Miše Kovača i Miroslava Škore izazvao je gromoglasan pljesak okupljenih u Mimari.
- Rezultati izlaznih anketa su kao kladionica. Nisam ušao u ovu kampanju s namjerom da dobijem fotelju, no ne sumnjam u pobjedu - rekao je Miroslav Škoro. Ministar Dragan Primorac povjerio se kako ga je kampanja iscrpila, ali je zadovoljan. U pola osam stigao je Ćiro Blažević, koji je izljubio Kolindu Grabar Kitarović.
- To je moja cura - cvrkutao je proslavljeni trener Ćiro.
Nakon što je izgrlio Kolindu, Ćiro je neko vrijeme proveo u društvu Jadranke Kosor. Nazvao je potom Sanadera i, dodajući mobitel Kosorici, zamolio da popriča s njim.
- Sve je u redu, kad se sve zbroji, idemo dalje - kroz smijeh je rekla svom šefu Jadranka Kosor.
Oko 17 sati u izborni stožer u Muzej Mimara došli su aktualni ministri Jadranka Kosor, Dragan Primorac, Kolinda Grabar Kitarović, Berislav Rončević, Neven Ljubičić i "friški" član Boris Kunst. Zagrebački Muzej Mimara u nedjeljno predvečerje nalikovao je sali za vjenčanje. Muzej je bio ukrašen balonima, a otvarale su se i butelje. Inače, u stožeru HDZ-a akreditirano je 196 novinara i više od 20 televizija.
Osim glasovanja dijaspore, glavna tema razgovora su i loši rezultati HSU-a na predizbornim anketama, koji su iznenadili i same HDZ-ovce.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message