News

Komentari 5

HDZ: Plenković nije prozvao suca Marijana. HDZ nema i ne želi utjecati na sudove i DORH

HDZ: Plenković nije prozvao suca Marijana. HDZ nema i ne želi utjecati na sudove i DORH

Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela, poručili su iz HDZ-a

Na Facebooku HDZ-a oglasili su se oko premijera Andreja Plenkovića i suca Vrhovnog suda Ranka Marijana. Naime, Plenković je u srijedu u Saboru, odgovarajući na pitanje zastupnice Karoline Vidović Krišto, ironično, među ostalim, izjavio: 

- Tako puno blokiram pravosuđe da nam je predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media bio SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa iz Račanove vlade, Ranko Marijan. I puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. 

Marijan je kasnije za N1 komentirao njegovu izjavu i poručio kako je bio što je i danas - nestranački. 

- Sve je rečeno u presudi, sviđalo se to nekome ili ne - rekao je kratko. 

Iz HDZ-a su u srijedu navečer poručili da je tvrdnja da je Plenković "prozvao" suca Marijana zlonamjerni spin "onih koji svim silama žele nametnuti okvir da HDZ blokira ili utječe na hrvatsko pravosuđe". 

- Ni na koji način predsjednik Vlade i HDZ-a nije "prozvao" suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude. Upravo se iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca  DORH-a u pojedinim predmetima - napisali su. 

- Predlažemo im da u cijelosti pogledaju Plenkovićev odgovor zastupnici Vidović-Krišto, u kojem je konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio kako HDZ nema i ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova. Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela - što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije - poručili su iz HDZ-a u statusu. 

Najčitaniji članci