Obavijesti

News

Komentari 164

HDZ: Po novom zaduženju je jasno da je Vlada pred zidom

HDZ: Po novom zaduženju je jasno da je Vlada pred zidom
11

Željko Turk naglasio je kako ih zabrinjava što je od ukupnog zaduživanja u prošloj godini, od ukupnih 17 ili 18 milijardi kuna, četiri milijarde došlo u blagdansko vrijeme

VIDEO

Nakon što je Institut za javne financije prozvao Vladu jer je u tjedan dana povećala javni dug za četiri milijuna kuna, oglasio se i HDZ. Sazvali su pressicu.

- Vlada pokazuje kako se ne bavi čitavo vrijeme važnim pitanjima nego u prvi plan stavlja neke svjetonazorske teme, a to mi kao oporba ne želimo jer je Hrvatskoj potreban rast i razvoj. Potreban je rad na smanjenju deficita, potrebno je dobro upravljanje dugom, dobro upravljanje zaduživanjem, da bi se mogli polako riješiti problema u kojem se nalazimo i želimo da te teme budu u prvom planu. Problem Vlade je i reakcija na stručnjake za javne financije koje nazivaju nestručnjacima što nas dodatno zabrinjava - rekla je Ivana Maletić.

Čak četiri milijarde zaduženja u blagdansko vrijeme

Željko Turk naglasio je kako ih zabrinjava što je od ukupnog zaduživanja u prošloj godini, od ukupnih 17 ili 18 mlrd. kuna, šest  vezano za prosinac, a od toga četiri u blagdansko vrijeme

- To je mjesec u kojem se zatvara stanje, a to govori da je ova Vlada dovedena pred zid. To nas uvodi u novu godinu na negativan način - rekao je.

'Žalosno je da EK mora tjerati Vladu da napravi nešto dobro'

- Velika je vjerojatnost da nećemo imati gospodarski rast od 0,7 posto, a sigurno od 1,3 na kojem se temelji proračun. Proračunska rupa bit će daleko veća od 19,2 milijarde kuna - rekla je Maletić. 

Pozvala je predsjednika Josipovića da hitno predloži izvanrednu sjednicu Vlade

Rekla je kako Vlada mora dati procjenu prekomjernog deficita i program mjera kako smanjiti deficit. 

- To uopće nisu mjere. To su mali koračići - rekla te dodala kako će, na sreću, Europska komisija tražiti ozbiljan plan i program. 

- Žalosno je da EK mora tjerati Vladu da napravi nešto dobro za svoj narod - kaže Maletić. 

'Vlada ne zna donositi odluke pa baulja'

Dodaje kako je Vlada sigurno probijala rashode i prije rebalansa proračuna. 

- U Zakonu o fiskalnoj odgovornosti to je nezakonito poslovanje. Prema tome, trebaju dati ostavke. Definitivno bi za to trebali odgovarati - rekla je. 

Komentirala je i odluku Vlade da unajmi savjetnika za modernizaciju Brijuna, što će platiti 6,5 milijuna kuna bez PDV-a

- Vlada daje milijune za osnovne analize koje su trebali pripremiti prije dolaska na vlast. Ne znaju donositi odluke pa bauljaju - zaključila je Maletić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...