Obavijesti

News

Komentari 186

Gaf: Karamarko nije zapamtio teme za razgovore s Mostom

Gaf: Karamarko nije zapamtio teme za razgovore s Mostom
1

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako je primio poziv Mosta za nastavak suradnje te da će u utorak razgovarati o temama kojih se nije mogao sjetiti

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak kako su tijekom jutra iz Mosta primili prijedlog za nastavak pregovora

- Sutra ćemo razgovarati, čini mi se, o pravosuđu, poduzetništvu i obrtu, nisam zapamtio. To je dobro. Pokazat ćemo da imamo programe na kojem smo radili tri godine. Takav pristup smatram poštenim i prema javnosti i prema Mostu, ali i prema našim stručnjacima i vrijednim ljudima koji su na programu radili - odgovorio je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a na pitanje o pregovorima s Mostom, piše N1.

Upitan je li između njega i Mosta bilo neformalnih sastanaka, rekao je da s Mostom razgovaraju isključivo službeno.

- S Mostom samo formalno, transparentno i otvoreno za javnost i sve naše članove - rekao je Karamarko.

Naveo je da su cijeli ovaj tjedan predviđeni razgovori po ekspertnim grupama izrazivši zadovoljstvo zbog njihova početka.

Na novinarski upit ima li Domoljubna koalicija prikupljenih više od 59 potpisa, predsjednik HDZ-a rekao je kako se "stvari kreću u tom smjeru" i da je zadovoljan. 

- Ne želim razgovarati na taj način. Neka oni budu homogeni i jedinstveni i spremni na promjene i reforme kako iskazuju da jesu. Mi imamo odgovor na sve što traže, jer mislim da tražimo isto - istaknuo je Karamarko.

Upitan kako komentira informaciju da je Most navodno odustao od ideje o vladi nacionalnog jedinstva odgovorio je kako to treba još razjasniti. Karamarko drži kako je to dobro jer bi se time Most "možda doveo u jednu situaciju kontradikcije ako bi inzistirao da sjede za istim stolom s onima koji su naše gospodarstvo doveli na rub provalije". 

- Pogotovo što HDZ i Most  traže reforme i promjene. HDZ kroz sve svoje programe ima podlogu za te promjene u svakom segmentu - naglasio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.     

Most: Lakše bi bilo da su glavni Picula i Stier

Istovremeno, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja kazao je kako bi razgovori sa SDP-om i HDZ-om mogli početi već sutra, ali naglasio da bi ''do sada bilo obavljeno već desetak sastanaka da su na čelu stranaka Tonino Picula i Davor Ivo Stier''. Dodao je da kraj pregovora ovisi o HDZ-u i SDP-u. 

- SDP i HDZ su navodno odbacili vladu nacionalnog jedinstva, a mi ćemo vidjeti jesu li oni uistinu spremni na reforme ili ih isključivo interesira ostanak na vlasti. Vidjet ćemo postoji li mogućnost jedne reformske vlade jer neke od promjena koje smo obećali našim građanima možemo provesti samo dvotrećinskom većinom - kaže Grmoja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.