News

Komentari 4

'HDZ u školstvu većinu obećanja je ispunio djelomično ili nikako'

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školsku Preporod izvijestio je u ponedjeljak da je HDZ dosljedno ispunio tek neka od obećanja dana u području školstva uoči prošlih parlamentarnih izbora, dok je većina onoga zašto se HDZ zalagao ispunjeno tek djelomično ili nikako.

Preporod je na početku prošle predizborne kampanje u jesen 2016. važnijim strankama postavio osam pitanja koja su se odnosila na materijalni položaj i status radnika u školama, a četiri godine kasnije HDZ se pokazao djelomično vjerodostojnom strankom, rekao je čelnik sindikata Željko Stipić.

Iako je HDZ u pitanjima koja su se odnosila na materijalni položaj radnika odgovorio da se sporazum o osnovici plaće za javne službe treba poštovati te da radnicima u 2016. treba povećati osnovicu za šest posto kako bi se izbjegle sudske tužbe i kamate, postupio je potpuno suprotno.

Također, HDZ unatoč svom opredjeljenju nije učinio ništa za ispravljanje nepravde prema zaposlenicima s 20 i više godina staža koju je za sobom ostavio SDP-ov ministar Željko Jovanović, a ništa se nije dogodilo ni po pitanju dodatnog plaćanja poslova vezanih za državnu maturu.

'HDZ u školstvu većinu obećanja je ispunio djelomično ili nikako'