Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
41 komentara

Heroj iz Selca: Ribar spasio promrzlog bambija iz mora

Ribar Saša Jeličić (33) je preplašenu životinju stavio u barku, gdje ju je utoplio dekom. S njom se odvezao do obale, a onda ju pustio da odskakuće u šumu

Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
41 komentara

Borila se da ostane na površini. Bila je potpuno iznemogla, jedva živa, rekao nam je ribar Saša Jeličić (33) koji je u utorak u moru po kraj Selca ugledao preplašenu srnu.

Saša kaže kako je životinja plivala iz smjera otoka Krka.

- Prišao sam joj blizu i podignuo je u barku. Nije se opirala. Polegao sam je u barku i pokrio dekom jer se sva tresla. Tko zna koliko je dugo bila u vodi - govori ribar zvani Korea.

Kaže kako je srna bila jako mala i da je imala oko 30 kilograma.

S njom je u barci proveo oko dva sata, koliko mu je trebalo da pokupi ribarsku mrežu. Nakon nekog vremena srna je počela dolaziti k sebi. Tada joj je dao vode. Došavši do obale nadomak Novog Vinodolskog, Saša, uz nazočnost znatiželjnih prolaznika koji su s pljeskom i veseljem pozdravili njegovu gestu, pustio je srnu u šumu. Tada je već mogla stati na noge te je veselo odskakutala dalje svojim putem.

Zadarski GSS-ovci sa strmih stijena izvukli tri kozlića 

Molim vas, pomozite, moji kozlići su na stijenama, zavapio je vlasnik na telefon. U pomoć nesretnim životinjama priskočili su GSS-ovci. Sedam kozlića na 70-metarskoj stijeni kraj Jasenica bili su nekoliko dana. U međuvremenu su dva došla do vrha, dva su pala i uginula, a tri su ostala u stijeni. Životinje su u ponedjeljak navečer spustili na sigurno.Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message