Obavijesti

News

Komentari 55

Heroji iz Belavića: U zadnji čas čovjeka spasili od naleta vlaka

Heroji iz Belavića: U zadnji čas čovjeka spasili od naleta vlaka
3

Hrabri mladići spasili su čovjeka bez svijesti na tračnicama. Maknuli su ga na sigurno i pozvali Hitnu pomoć. Nakon dvije minute preko tih tračnica prošao je putnički vlak...

VIDEO

Vidjeli smo muškarca od 60-ak godina kako se s pruge pokušava popeti na peron u Belavićima. Malo je teturao. Zapričali smo se, a kad smo opet pogledali prema njemu, više ga nije bilo. Odmah smo shvatili da je pao na tračnice i potrčali do njega, ispričali su nam hrabri mladići Mario Petrunić (18), Luka Brozinić (17) i Casper Capan (14) iz Belavića kod Duga Rese.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

Sve se odvijalo u petak u 23.15, nakon što su mladići završili sa sastankom u Udruzi mladeži Belavića i kraj željezničke stanice radili društvo Casperu dok tata ne dođe po njega. Čim su došli do muškarca koji je bez svijesti ležao na tračnicama, hrabri mladići krenuli su ga spašavati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čovjek je ležao u nesvijesti između tračnice i perona s rasječenom glavom. Ruka i noga bile su mu na pruzi. . U tom trenutku nam je bilo najvažnije da ga maknemo s pruge. Luka i ja smo ga uhvatili za ruke i podigli ga na peron, a Casper je odmah nazvao 112. Njegova težina nije nam predstavljala problem u tom trenutku. Bilo nam je samo bitno da ga maknemo, jer je vlak trebao naići svakog trenutka. Kada smo ga podigli na peron došao je k svijesti i nekako smo ga prenijeli na klupu postavljenu na stanici. Za manje od dvije minuta naišao je putnički vlak. Tek na stanici smo vidjeli da mu rana jako krvari, krv mu se slijevala u kapuljaču.- prepričava Mario, jedan od sudionika ovog hrabrog djela. Istaknuo je da ih nimalo nije uhvatila panika ni strah. Misao vodilja u tim trenucima bila im je što brže pomoći čovjeku i izvuku ga iz nevolje u kojoj se našao. S muškarcem su pokušali komunicirati, no teško su ga razumjeli i od njega se nisu odvajali sve dok nije stigla Hitna pomoć.

– Dok su ga Luka i Mario micali s pruge, ja sam odmah pozvao pomoć i tražio Hitnu. Do dolaska Hitne s dispečerima sam bio na liniji, a kada je napokon došla, osjetio sam olakšanje. Ozlijeđeni čovjek nije znao za sebe, odmah nam nije znao reći niti svoje ime - govori Casper o akciji spašavanja. Mladići naglašavaju da im je drago da su čovjeku pomogli te bi ponovno postupili isto.

- To je hvalevrijedan čin. Izuzetno sam ponosna na njih. Oni su mi se javili odmah nakon završetka akcije spašavanja i ispričali što se dogodilo - s ponosom u glasu rekla nam je Nikolina Šimunić, predsjednica Udruge mladeži Belavića s kojom su mladići netom prije bili na sastanku. Raspravljali su o projektima i idejama na kojima rade. Šimunić je prije godinu dana obnovila rad Udruge osnovane 1995. godine, hvaleći mlade koje je okupila. Isticala je da su vrijedni i empatični mladi ljudi koji joj dolaze s idejom da pomognu cijepati drve starijim ljudima u njihovoj zajednici, ali i konkretno pomagati svima kojima je pomoć potrebna. Dodala je da će pokušati stupiti u kontakt s ozlijeđenim muškarcem kojeg bi i dečki htjeli posjetit.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!