News

Komentari 16

HGSS objavio snimku mećave na Kamešnici: 'Zamislite da nas čekate po ovom armagedonu'

HGSS objavio snimku mećave na Kamešnici: 'Zamislite da nas čekate po ovom armagedonu'

Pripadnici HGSS-a su objavili snimku spašavanja na Kamešnici na kojoj je trenutno jaka mećava. U akciji su izvlačenja automobila, a prije toga su bili u potrazi za dvojicom mladića koje su sretno našli

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je na društvenim mrežama snimku sa spašavanja. Izvlače vozilo koje se zaglavilo u snijegu na Kamešnici, a prije toga su našli dvojicu mladića iz Sinja za kojima su tragali na istom području. 

Iz PU splitsko-dalmatinske su za Slobodnu Dalmaciju rekli kako se izgubio svaki kontakt s mladićima zbog čega je pozvana pomoć. 

Na teren su odmah izašla tri vozila, dva iz Sinja i jedno iz Splita. Mladiće su uspjeli locirati nešto prije 19 sati u jednom od skloništa na planini. 

- Loše je vrijeme, ima nanosa snijega i mećava je tako da nije čudno što su ostali bez signala za mobitel - poručili su iz HGSS-a za Slobodnu. Mladiće, koji su se tijekom jutra uputili prema vrhu Konj, su pronašli, no za HGSS-ovce nije bilo odmora jer je stigla i dojava o automobilu koji je zapeo u snijegu.

- Vozači su nakon lociranja brzo pronađeni i spušteni s planine. Ovo je upozorenje svim posjetiocima planina. Snijeg pada i na Mosoru, Biokovu i Dinari. Zato oprez - poručili su iz HGSS-a. 

'Ugodnije nam je nego onima po koje idemo...' 

- Ako vam upozorenja nisu dovoljna da uživate u toplini doma dok se vrijeme ne smiri pokušajte zamisliti da nas čekate po ovakvom armagedonu - napisali su na Twitteru uz video snažne mećave.

U komentarima su poručili kako su navikli "raditi po vremenu od kojeg se ledi koštana", ali da im nije ugodno. 

- Samo nam je ugodnije nego onima po koje idemo - poručili su. 

Najčitaniji članci