Obavijesti

News

Komentari 31

HGSS-ovci: Slike stravične nesreće nikad neću zaboraviti

HGSS-ovci: Slike stravične nesreće nikad neću zaboraviti
17

Vladimir Paušić, pročelnik HGSS-a iz Rijeke, s još trojicom kolega je putovao u Starigrad. Naletjeli su na stravičnu nesreću na autocesti A1 kraj tunela Krpani

VIDEO

Zgrabili smo opremu, rukavice i baterije. Sve je stalo, više se nisu sudarali. Čuo se plač, vrisak, zapomaganje, opisuje Vladimir Paušić, pročelnik HGSS-a iz Rijeke.

S još trojicom kolega u subotu je putovao iz Rijeke u Starigrad. Naletjeli su na stravičnu prometnu nesreću na autocesti A1 kraj tunela Krpani u kojoj se sudarilo 19 automobila. Poginula su tri čovjeka, a još 17 je ozlijeđeno. Tim se podijelio u dvije grupe i započeli su sa spašavanjem.

- Katastrofa, bilo je mrtvih i ranjenih. U kombiju je ostao prikliješten putnik. Do njega nismo mogli doći. Vatrogasci su morali razvući željezo i lim da ga izvadimo.

"Djevojčica je imala prijelom natkoljenice i kuka"

- Zaustavili smo mu krvarenje iz lijeve potkoljenice i upuhivali mu zrak balonom jer je otežano disao. U blizini je bila djevojčica od 13 godina s prijelomom natkoljenice i kuka te ozlijeđene glave. Imobilizirali smo joj nogu, zavili glavu i predali je vozaču busa - govori o potresnim trenucima Paušić.

U prazan parkirani autobus poslali su i ženu koja se žalila na bolove u prsima. Utoplili su je te je ostala na sigurnom s djevojčicom i vozačem. Autobus je bio jedino sigurno mjesto jer je bio na preglednom dijelu autoceste.

Dječak je imao slomljenu ruku

- Dječaka od 11 godina boljela je slomljena ruka, a žalio se na bol u zdjelici i kralježnici. Njega smo imobilizirali i izvukli iz Škode. Imao je i tri slomljena kralješka. Njegovu ocu imobilizirali smo obje podlaktice - rekao je pročelnik. Ekipa je brzo potrošila opremu koju su imali pa su morali čekati novi medicinski materijal koji je stizao s liječnicima. Nesreću je komentirao i resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić.

- Osjećam li odgovornost? Postavili ste vrlo zanimljivo pitanje. Ne želim ništa komentirati dok ne vidim rezultate istrage. Samo ću povući paralelu sa slučajem šahtova. Nakon završetka interne i eksterne istrage odgovorni ljudi su smijenjeni. Odgovor na ovo pitanje je isti takav - rekao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...