Obavijesti

News

Komentari 4

HGSS-ovci su spašavali konje, ali i njihove izgubljene vlasnike

HGSS-ovci su spašavali konje, ali i njihove izgubljene vlasnike
1

Ovo nije prvi put da spašavatelji zbrinjavaju konje iz šuma Lonjskog polja, a kako kažu, to se događa jer ih vlasnici ne izvedu na vrijeme na sigurno, prije dolaska vode

VIDEO

Protekli vikend, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Novska, imali su pune ruke posla. Kod sela Mužilovčica u Lonjskom polju, spašavali su konje koji su zbog izlijevanja rijeke Save, ostali u okruženju vode, a dan kasnije i njihove vlasnike koji su se izgubili, nekoliko kilometara uzvodno od ustave Trebež.

Balama sijena konjima napravili uzvišenje

- Nakon pronalaska konja nekoliko kilometara u šumskom području, zbog obilne vode nije ih bilo moguće evakuirati, pa smo uz pomoć velikih bala sijena, koje smo prevezli čamcem, napravili uzvišenje. Ono će konjima osigurati siguran boravak i hranu, do povlačenja vode iz retencije, kazao je Tomislav Bogojević, pročelnika HGSS Stanice Novska.

Vlasnici konja izgubili se u poplavljenoj šumi i gustom raslinju

U akciji pronalaženja sudjelovala su četiri spašavatelja, a nakon ove uspješno izveden akcije, po hladnom i teškom zimskom danu, sljedeći dan u kasnim popodnevnim satima, spašavateljima je upućen novi poziv. Od sisačkog Centra 112, pozvani su u potragu za izgubljenim ljudima. Naime, vlasnici konja koji su išli čamcem obići, svoje prethodni dan spašene konje, izgubili su se u poplavljenoj šumi i gustom raslinju, a zbog mraka i dezorijentirani, nisu pronalazili put za povratak. 

Bili su promrzli, ali u dobrom stanju

- Noć je brzo padala, a zbog hladnoće, uz pomoć policijskih službenika PP Sisak i osobe koja poznaje kraj, određeno je područje za koje se pretpostavljalo da se u njemu nalaze izgubljeni. Na sreću brzo je uspostavljen glasovni kontakt s vlasnicima konja koji su, iako promrzli bili u dobrom zdravstvenom stanju te su sigurno prebačeni na obalu - rekao je pročelnik Bogojević.

Ovo nije prvi put da spašavatelji zbrinjavaju konje iz šuma Lonjskog polja, a kako kažu, događa se to jer ih njihovi vlasnici na vrijeme ne izvedu na sigurno, prije dolaska vode i hladnoće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu