Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HGSS spasio Poljaka: Popeo se na Biokovo, uhvatila ga panika

Danas se na Biokovu u samo par sati izmijenilo četiri godišnja doba i po tko zna koji put pokazalo svoju nepredvidivost i dokazalo da može biti „klopka“ i u sred ljetnih mjeseci, objavio je HGSS u nedjelju

Foto: HGSS
21 komentara

HGSS stanica Makarska je u nedjelju dobio dojavu da se troje mladih stranaca izgubilo na Biokovu te da ih je uhvatilo jako grmljavinsko nevrijeme. 

- Odmah po dojavi dvoje dežurnih spašavatelja u 16:40 sati uputilo se prema Biokovu i u kontaktu sa Centrom 112 odredili pobližu lokaciju. U 17:05 sati dolaze do unesrećenih te ih nakon utopljavanja i okrepe odvode do broda gdje su bili smješteni. Danas se na Biokovu u samo par sati izmijenilo četiri godišnja doba i po tko zna koji put pokazalo svoju nepredvidivost i dokazalo da može biti „klopka“ i u sred ljetnih mjeseci. I ovog puta upozoravamo da se u planinu ne ide nepripremljen tj da se navrijeme provjeri prognoza i ponese adekvatna oprema - objavio je HGSS. 

Ubrzo nakon ove intervencije spasili su Poljaka. 

- On je bio na vrhu Biokova na sv. Juri i uhvatilo ga je snažno nevrijeme te se u napadu panike bojao za svoj život. Dežurni spašavatelji medu kojima i doktor Stanice Makarska odmah po dojavi izlaze na teren te kreću prema najvišem vrhu Biokova. U putu prema vrhu susreću dvoje Čeških državljanina mokre i pothlađene, utopljavaju ih i sjedaju u službeno vozilo. Po dojavi spašavatelji su kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv.Jure, oni su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi. Nakon pregleda svi zajedno se spuštaju u bazu, u nadi da ćemo provesti mirnu noć - objavili su HGSS-ovci.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message