Obavijesti

News

Komentari 47

Hillary Clinton - bogata, ohola i sebična, ali nudila im je spas

Hillary Clinton - bogata, ohola i sebična, ali nudila im je spas

Demokratska kandidatkinja Hillary bila je simbol imperijalizma i dinastičkog načela. Nazivali su je bogatom, sebičnom, oholom, ali i tvrdili da nosi spas za SAD...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:33

Trumpova suparnica Hillary Clinton predstavnica je neoliberalne Amerike koja spava na dolarima. Ona je supruga bivšeg dvostrukog predsjednika SAD-a, pa je mogla biti ne samo prva žena na čelu SAD-a nego i prva supruga nekog američkog predsjednika koja je naslijedila muža. Amerika koju ona predstavlja proizvela je milijune izbjeglica na Bliskom istoku, pojačavši kaos u Libiji, Siriji, Iraku, Afganistanu. Tu politiku zanimaju samo profit i moć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Hillary Clinton je pokušala istisnuti iz igre Donalda Trumpa

1. Njezin protivnik je “prljav, ružan i zao”, pa je protiv njega nemoguće biti najgori. Pobjeda nad Trumpom bila bi pobjeda  demokracije, sa svim njenim manama, doduše.

2. Svjetska tržišta kapitala su snažno navijala za njezinu pobjedu. Hillary je za slobodu trgovine, ona je jamstvo Amerike kakva je dosad bila. Burze bi bile “zelene” da je Hillary pobijedila.

3. Premda je rođena sa zlatnom žlicom, poniženi i uvrijeđeni ovog planeta s njom bi mogli računati na to da im vrata SAD-a neće biti zatvorena žilet-žicom. Kao s Trumpom.

4. Bill Clinton uvelike je pridonio miru u ovoj regiji, zaustavljanju rata, konfiguraciji koja već 20 godina sprečava pad u ratno stanje. Hillary će nastaviti tu politiku u ovim krajevima.

5. Ona jamči kontinuitet Amerike kakvu smo poznavali. Upitno je je li to samo po sebi dobro, ali to je izgledalo sjajno naspram eksperimenta koji nudi njen opasni suparnik.

Najgore je to što je takva politika Amerike nanijela dosta zla u svijetu

1. Američka intervencija u Libiji proizvela je kaos u toj zemlji. Podrška “demokratskoj oporbi” u Siriji i napori na rušenju Asada proizveli su milijune izbjeglica, ali ne i demokraciju.

2. Dosad nije imala ni jedan veliki politički uspjeh, a htjela bi voditi prvu supersilu svijeta. Kampanja joj je tako blijeda da su joj u pomoć morali priteći Barack Obama i njegova supruga.

3. Ni Hillary nije spremna primiti sve izbjeglice koje je američka vanjska politika proizvela na Bliskom istoku, iako ona nije restriktivna kao Trump. Ona tvrdi da bi zadržala sustav kvota, koje, doduše, nisu velike.

4. Hillary ne nudi rješenja za velike probleme u kojima je Amerika igrala presudnu ili važnu ulogu. Ona je spremna na više vojnih intervencija na Bliskom istoku, iako se dosad već mnogo puta pokazalo kako one ne mogu riješiti niti jedan ozbiljniji lokalni konflikt, ali ga mogu zaoštriti.

5. Birači vjeruju da gospođa Clinton zaobilazi istinu i pravila koja vrijede za druge. Dokumenti Wikileaksa otkrivaju veze s utjecajnim bogatim bankarima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu