Obavijesti

News

Komentari 82

Hillary Clinton: I Putin i Rusija krivi su za moj izborni poraz

Hillary Clinton: I Putin i Rusija krivi su za moj izborni poraz
1

Demokratska kandidatkinja misli da je njezin neočekivani poraz što ga je pretrpjela od nekretninskog magnata, posljedica poklapanja dvaju "neviđenih" događaja: ruskog "napada na našu zemlju"

VIDEO

Hillary Clinton je optužila Moskvu i Vladimira Putina da su djelomice odgovorni za njezin poraz na američkim predsjedničkim izborima, na večeri s donatorima za njezinu kampanju, piše u petak The New York Times.

Demokratska kandidatkinja misli da je njezin neočekivani poraz što ga je pretrpjela od nekretninskog magnata, posljedica poklapanja dvaju "neviđenih" događaja: ruskog "napada na našu zemlju" i objavljivanja pisma direktora FBI-ja o ponovnom pokretanju istrage o njezinoj elektroničkoj pošti 11 dana dana prije izbora, rekla je na toj večeri u četvrtak, prenosi newyorški dnevnik.

Informatički napad je, ocijenila je, rezultat činjenice da ju "ima na zubu" ruski predsjednik koji ju je optužio da stoji iza velikih prosvjeda protiv njega nakon ruskih parlamentarnih izbora 2011.

Istaknuvši da je zadnjih mjeseci kampanje "očajnički pokušavala" upozoriti medije na hakerske napade, demokratkinja je ocijenila da je ta afera "napad na mene i na moju kampanju".

"To je napad na našu zemlju", dodala je. "To nanosi štetu integritetu naše zemlje i sigurnosti naše nacije".

Ovo je prvi put da bivša državna tajnica komentira nedavne informacije o velikom informatičkom napadu na demokratsku stranku prije izbora.

Na prozivke da nije bio dovoljno odlučan u reakciji na te napade, predsjednik Barack Obama rekao je u četvrtak navečer da će Moskva snositi posljedice, ne rekavši koje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...