News

Komentari 12

Hillary Clinton: 'Ne mislim se kandidirati na novim izborima'

Hillary Clinton: 'Ne mislim se kandidirati na novim izborima'

Neću se kandidirati ali ću nastaviti govoriti i braniti ono u što vjerujem, rekla je Clinton koja je 2016. izgubila na predsjedničkim izborima od aktualnog predsjednika

Bivša državna tajnica i protukandidatkinja Donaldu Trumpu na zadnjim predsjedničkim izborima u SAD-u Hillary Clinton prvi puta je u ponedjeljak odbacila mogućnost kandidature na izborima 2020., u razgovoru za lokalnu njujoršku televiziju News 12.

- Neću se kandidirati ali ću nastaviti govoriti i braniti ono u što vjerujem - rekla je Clinton koja je 2016. izgubila na predsjedničkim izborima od aktualnog predsjednika, republikanca Donalda Trumpa.

- Nikamo ne idem. Ono što je u igri u našoj zemlji, ono što se događa u ovom trenutku, duboko me zabrinjava - rekla je bivša državna tajnica (2009-2013).

Clinton se već susrela s demokratima koji imaju namjeru natjecati se za Bijelu kuću 2020.

- Svakom od njih sam rekla da ništa ne uzimaju kao gotovo, bez obzira što imamo dugi popis realnih problema i obećanja koje ova administracija nije ispunila, koji zahtijevaju da ih se istakne - pojasnila je Clinton.

Upitana ima li namjeru obnašati nove javne funkcije, nije željela jasno isključiti takvu mogućnost.

- Mislim da ne, ali volim živjeti u New Yorku i silno sam zahvalna da sam imala šansu biti senatorica osam godina i raditi s ljudima iz čitave države - rekla je bivša njujorška senatorica.

Najčitaniji članci