News

Komentari 2

Hladno, kiša i magla: Oprezno u vožnji, moguća je i poledica

Hladno, kiša i magla: Oprezno u vožnji, moguća je i poledica

U unutrašnjosti niski oblaci i magla, ponegdje s rosuljom ili slabom kišom koja se još ujutro lokalno može smrzavatI

U Hrvatskoj se nastavlja nestabilno vrijeme uz niske temperature zraka. U unutrašnjosti niski oblaci i magla, ponegdje s rosuljom ili slabom kišom koja se još ujutro lokalno može smrzavati. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice uz malo kiše, češće u prvom dijelu dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Vjetar na kopnu većinom slab, samo u gorju do umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i istočni vjetar u slabljenju, poslijepodne ponegdje i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom od 2 do 7, na moru između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

Oprez u prometu!

 Mokri su i skliski kolnici te je smanjena vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog puknuća vodovodnih cijevi prekinut je promet ulicom Ribnjak u Zagrebu.

Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez propisane zimske opreme koja je i zakonom obvezna na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. godine.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema u Lici na županijskoj cesti ŽC5217 Dobroselo-Mazin i na lokalnim cestama na području Korenice.

Najčitaniji članci