Obavijesti

News

Komentari 568

Plenković dobio gotovo 98.000 glasova: 'Kreće novo poglavlje'

Plenković dobio gotovo 98.000 glasova: 'Kreće novo poglavlje'
8

S gotovo 98.000 glasova Andrej Plenković postao je novi predsjednik HDZ-a. Od 208.277 članica i članova stranke, glasovanju je pristupilo njih 98.209 odnosno 46,83 posto...

VIDEO

S gotovo 98.000 glasova Andrej Plenković postao je novi predsjednik HDZ-a.  Od 208.277 članica i članova stranke, glasovanju je pristupilo njih 98.209 odnosno 46,83 posto. Važećih listića bilo je 99,61 posto. Plenković je dosad dobio 97.823 glasa, odnosno 99,61 posto. To je preko 5500 više glasova od Karamarka koji je na stranačkim izborima u travnju dobio 92.276 glasova. 

Službene i potpune rezultate HDZ će objaviti tijekom ponedjeljka.

Nakon objave rezultata, članovima stranke i javnosti obratio se novoizabrani predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

- Hvala vam na podršci i povjerenju koje ste mi u velikom broju iskazali izborom za predsjednika. Imajući na umu dosadašnja dostignuća HDZ-a i ozbiljnost trenutka, svjestan sam razine odgovornosti koju preuzimam. Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme te pristupila NATO-u i Europskoj uniji. Svoje djelovanje HDZ kao dio obitelji Europske pučke stranke nastavlja na tim povijesnim uporištima, danas započinjemo novo poglavlje - izjavio je Plenković.

Plenković je poručio kako se nalazimo u zahtjevnom vremenu. HDZ i Hrvatska, kaže, trebaju novu viziju i pristup. To zahtjeva odvažno vodstvo. Dodao je da će HDZ donositi važne odluke vezane prije svega uz revitalizaciju stranke.

'Rješenje ne može biti politika koja razdvaja'

- Želimo vratiti sadržaj politici. Želim poručiti svim članovima, simpatizerima i partnerima, da imamo snage i hrabrosti za novu politiku pune odgovornosti. Moja prioritetna misija bit će vraćanje povjerenja birača u vjerodostojnost HDZ-a - poručio je Plenković.

- Pred nama su novi izazovi. Rješenje ne može biti politika koja razdvaja i otvara povijesna i ideološka pitanja. Hrvatskoj treba novi pristup i strateški zaokret. Inzistirat ću da HDZ osnaži svojim djelovanjem osnaži neovisnost svih hrvatskih institucija i da zajedno gradimo model u kojem će uspjeh ovisiti o radu i sposobnosti. Preuzet ćemo inicijativu u borbi za uređenu i uspješnu Hrvatsku. Tražit ćemo od birača da nam povjere mandat 11. rujna. Neće biti lako preokrenuti negativne trendove, ali učinit ćemo sve da u tome uspijemo. Glavni cilj našeg političkog djelovanja bit će pokretanje gospodarstva. 

'HDZ ima najviše stručnjaka za pokretanje Hrvatske'

Novi predsjednik HDZ-a istaknuo je da HDZ priprema izborni program koji sadrži mjere za gospodarski rast. Uvjeren je da upravo njegova stranka ima najviše stručnjaka za pokretanje Hrvatske. Želi da HDZ u društvu generira političku stabilnost, pravnu sigurnost, gospodarski rast, društvenu solidarnost, pravdu i socijalnu uključenost.

- Vjerujem u HDZ, hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku. Hvala vam na povjerenju - rekao je Plenković na kraju svog pobjedničkog govora.

Plenković je na funkciji predsjednika HDZ-a zamijenio Tomislava Karamarka, koji je 21. lipnja podnio ostavku jer nije uspio formirati saborsku većinu, kao što je to obećao stranci.

Karamarko je prije tri mjeseca, 17. travnja, drugi put izabran za predsjednika HDZ-a dobivši potporu 92.276 članova stranke, također kao jedini kandidat. 

Bogata diplomatska karijera

Plenković je peti po redu predsjednik HDZ-a. 

Rođen je 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a tamo je završio i poslijediplomski studij iz međunarodnoga javnog i privatnog prava. 

Zaposlio se 1994. godine i to u Ministarstvu vanjskih poslova. Uslijedila je bogata diplomatska karijera. 

U HDZ se učlanio 2011., nakon ulaska Hrvatske u EU postao je zastupnik u Europskom parlamentu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 568
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa