Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
46 komentara

Hoće li naći milijardera? U tim Alpama nestalo je čak 180 ljudi

Švicarska: Karl-Erivan Haub (58), njemački milijarder, je nestao u Alpama 7. travnja. Zadnji put je viđen kako izlazi iz žičare. Spasioci se i dalje nadaju da će ga pronaći živog

Foto: Reuters/PIXSELL
46 komentara

Karl-Erivan Haub (58) je nestao 7. travnja u švicarskim Alpama. Njegova sudbina možda nikada neće biti poznata. Vlasnik i predsjednik uprave maloprodajnog koncerna Tengelmann i jedan od najbogatijih Nijemaca nije se vratio sa skijanja van staze nedaleko Matterhorna. Od 1905. godine na Matterhornu je nestalo 180 ljudi. Na stranicama policije Zermatt nalaze se brojne fotografije nestalih. 

Karl-Erivan Haub je zadnji put snimljen u subotu oko 9.10 sati kako izlazi iz žičare, najviše u Europi. 

- Otamo je imao više mogućnosti, mogao je krenuti u smjeru Italije, ili je mogao krenuti u smjeru drugog brda - rekao je spasilac Anjan Truffer (43). Iako je područje za skijaše dobro ograđeno ono je veliko 240 četvornih kilometara kvadratnih i skijašima prijete brojne opasnosti. Usjeci u glečerima su duboki 500 metara, a trenutne vremenske prilike odnosno snažan vjetar vrlo brzo prekriva sve tragove. Ipak spasioci se i dalje nadaju da će milijardera naći živog. 

- Pronašli smo živog mladića (26) koji je upao u usjek na dubinu od 42 meta i tjelesna temperatura mu je pala na samo 16 stupnjeva. Nakon tjedan dana više nije bio na intenzivnoj i tri mjeseca kasnije je oženio medicinsku sestru - kažu spasioci.

Haub je Tengelmann preuzeo 2000. godine, a u vlasništvu Tengelmanna su supermarketi po Njemačkoj i Europi, uključujući KiK koji i u Hrvatskoj ima više trgovina. Christian Haub, brat nestalog je rekao da je Karl vrlo iskusni skijaš i planinar. Dodao je da se svi još nadaju da će pronaći brata, no da je obitelj pripremljena na najgore vijesti. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message